Gătește Cheesecake cu portocale și ciocolată
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blat în formă de 22 cm, diametrul:
- 2 ouă medii
- 75 gr zahăr
- 100 gr făină
- 20 gr cacao
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru cremă:
- 4 portocale mari
- 900 gr cremă de brânză
- 200 ml frișcă lichidă
- 250 gr zahăr
- 20 gr gelatină
- 1 praf de sare
- Pentru glazură:
- 250 gr ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 25 gr unt gras
Mod de preparare
Preparăm mai întâi blatul care necesită coacere separată
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi separăm în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat, mixând energic până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile și esența și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm făina amestecată cu cacaua și trecute prin sită.
Tapetăm forma de copt cu hârtie și întindem aluatul pentru blat în ea. Coacem blatul pentru cheesecake cu portocale și ciocolată pentru 18-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm la răcit.
Preparăm crema de brânză cu portocale
Răzuim foarte fin coaja de la una din portocale. Din trei portocale și jumătate facem suc, iar o jumătate de portocală o feliem subțire pentru decor. Punem gelatina la hidratat în apă rece, cât să fie acoperită.
Punem sucul de portocale pe foc, adăugăm zahărul și îl fierbem până la topirea zahărului. Îl lăsăm să se tempereze, apoi adăugăm gelatina scursă în el. Amestecăm intens pentru a se dilua gelatina și a se amesteca cu siropul de portocale.
Introducem mixerul în crema de brânză și o amestecăm în timp ce adăugăm puțin câte puțin din frișca lichidă. Apoi adăugăm siropul de portocale temperat.
Omogenizăm crema de brânză cu portocale și o întindem peste blatul din forma de copt, bine răcit. Punem forma cu cheesecake-ul la rece pentru cel puțin 5 ore, pentru a se întări crema. Ideal ar fi să o lăsăm de pe o zi pe alta.
După ce crema este bine întărită, preparăm glazura de ciocolată
Punem frișca lichidă într-un vas, la foc mediu. O lăsăm să se înfierbânte, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adăugăm untul și ciocolata și amestecăm intens până când acestea se topesc și glazura este omogenă.
Lăsăm glazura de ciocolată să se tempereze 10 minute, apoi o întindem deasupra cheesecake-ului. Punem din nou forma cu cheesecake cu portocale și ciocolată la rece pentru 30 de minute, pentru a se întări glazura.
Îl decorăm cu felii de portocale și îl porționăm frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII