Gătește Chiftele de orez cu pui și morcovi caramelizați
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 200 g orez (preferabil cu bob lung)
- 300 g carne de pui tocată
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar), tocată
- sare și piper, după gust
- ulei pentru prăjit.
- Pentru morcovi caramelizați:
- 4-5 morcovi, tăiați fâșii
- 1 ceapă tocată fin
- 2 linguri de unt + 1 lingură de ulei
- 1-2 linguri de zahăr brun
- 2 linguri de oțet balsamic
- 1 lingură de miere (opțional)
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Vom începe cu prepararea orezului.
Fierbem orezul într-o cratiță cu apă și puțină sare până când este complet gătit. Îl scurgem și îl lăsăm să se răcească ușor.
După ce s-a răcit, amestecăm orezul cu carnea de pui tocată, ceapa tocată fin, usturoiul trecut prin presă, oul, pesmetul și verdeața tocată. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Din amestecul obținut, formăm chiftele de mărimea dorită.
Încălzim ulei într-o tigaie și prăjim delicioasele chiftele de orez cu pui pe toate părțile până devin aurii și crocante la exterior. Ne asigurăm că sunt bine gătite la interior.
Preparăm morcovii caramelizați.
Într-o tigaie, topim untul la foc mediu, într-o lingură de ulei.
Adăugăm ceapa tocată fin și o călim până când devine translucidă. Adăugăm zahărul și amestecăm intens până se caramelizează. Apoi adăugăm oțetul balsamic și morcovii tăiați. Gătim morcovii până devin ușor moi, timp de aproximativ 5-7 minute. Condimentăm cu sare și piper după gust.
După stingerea focului și după ce se mai răcoresc puțin, opțional, adăugăm miere pentru un plus de dulceață.
Pentru servire așezăm delicioasele chiftele de orez cu pui pe o farfurie și alături adaugă morcovii caramelizați.
Putem garnisi cu puțină verdeață proaspătă pentru un aspect plăcut.
Spor și poftă bună!
COMENTARII