Ciorbe / Supe Rețete de post

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Printre ciorbele acre pe care le preparăm cel mai des, atunci când facem pauză de la carne se numără și această ciorbă de cartofi cu zeamă de varză.

Este una dintre preferatele familiei. Ne place că se prepară foarte ușor, este gustoasă și consistentă.

Nu necesită pâine pentru că nu servim cartofii cu pâine.

Are un gust deosebit de la zeama de varză. În plus, zeama de varză este considerată un adevărat elixir pentru sănătate.

Rețeta Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Folosim pentru această ciorbă zarzavaturile clasice: ceapă, morcov, păstârnac și rădăcină de pătrunjel. Predominant fiind cartoful care dă sățietate maximă. Zeama de varză se pune după gust, bineînțeles. Depinde cât de acră și cât de sărată este.

Și este foarte bună această ciorbă, mai ales după sărbători când suntem ghiftuiți de atâtea preparate cu carne.

Ne mai place, în mod deosebit și ciorba de cartofi cu afumătură de porc.

Și tot din categoria ciorbelor cu cartofi, vă mai recomand și: Rețeta de ciorbă de cartofi cu sfeclă roșie și bacon.

Vă spuneam mai sus că zeama de varză este un adevărat elixir pentru sănătate, important este să n-o fierbem prea mult în ciorbe, pentru a nu-și pierde proprietățile.

Vedeți Aici un Articol despre proprietățile benefice ale consumului de zeamă de varză!

Și zeama de la murături este folosită la acrit ciorbele. Murăturile în saramură, de asemeni, sunt considerate benefice pentru organism.

* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest.

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Gătește Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Timp de preparare

40 min

Porții

8

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină de păstârnac
  • 2 linguri pastă de roșii
  • puțin cimbru uscat
  • 2 l apă
  • 1 l zeamă de varză sau moare
  • 2 linguri de ulei
  • pătrunjel verde
  • sare, dacă mai necesită

Mod de preparare

Cum procedăm pentru a prepara rețeta de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză?

Mai întâi pregătim toate legumele, curățându-le și tocându-le mărunt.

Punem apa, într-un vas, la fiert.

Punem legumele la călit în ulei, mai puțin cartofii și le amestecăm pentru o călire uniformă.

Atenție! Nu le prăjim! Lăsăm legumele doar să se pătrundă ușor, apoi adăugăm peste ele din apa fierbinte, atât cât să le acopere.

Pentru cei care vor ciorba mai light pot pune legumele la fiert, direct în apă cu ulei.

Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm și pasta de roșii și puțin cimbru uscat, iar peste 2-3 minute, adăugăm cartofii curățați și tăiați în cuburi. Completăm cu apă fierbinte și lăsăm ciorba să fiarbă până se pătrund cartofii.

Adăugăm zeama de varză și mai lăsăm ciorba să fiarbă 10-15 minute, timp în care o gustăm și îi potrivim gustul cu sare, dacă mai necesită.

Este foarte gustoasă fierbinte, simplă, sau cu o lingură de smântănă și ardei iute.

Spor și poftă bună!

Pentru a vedea și rețeta în imagini, accesați galeria foto de mai sus!