Gătește Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză
Timp de preparare
40 min
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de păstârnac
- 2 linguri pastă de roșii
- puțin cimbru uscat
- 2 l apă
- 1 l zeamă de varză sau moare
- 2 linguri de ulei
- pătrunjel verde
- sare, dacă mai necesită
Mod de preparare
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză?
Mai întâi pregătim toate legumele, curățându-le și tocându-le mărunt.
Punem apa, într-un vas, la fiert.
Punem legumele la călit în ulei, mai puțin cartofii și le amestecăm pentru o călire uniformă.
Atenție! Nu le prăjim! Lăsăm legumele doar să se pătrundă ușor, apoi adăugăm peste ele din apa fierbinte, atât cât să le acopere.
Pentru cei care vor ciorba mai light pot pune legumele la fiert, direct în apă cu ulei.
Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm și pasta de roșii și puțin cimbru uscat, iar peste 2-3 minute, adăugăm cartofii curățați și tăiați în cuburi. Completăm cu apă fierbinte și lăsăm ciorba să fiarbă până se pătrund cartofii.
Adăugăm zeama de varză și mai lăsăm ciorba să fiarbă 10-15 minute, timp în care o gustăm și îi potrivim gustul cu sare, dacă mai necesită.
Este foarte gustoasă fierbinte, simplă, sau cu o lingură de smântănă și ardei iute.
Spor și poftă bună!
Pentru a vedea și rețeta în imagini, accesați galeria foto de mai sus!
COMENTARII