Ciorbă de legume rădăcinoase cu tarhon

Ciorbă de legume rădăcinoase cu tarhon

60 min

mediu

10 portii

Cu gust acrișor și aromă tare plăcută, această Ciorbă de legume rădăcinoase cu tarhon este una dintre ciorbele noastre preferate, mai ales în sezonul rece, când piața este plină de legume rădăcinoase.

Rețeta de Ciorbă de legume rădăcinoase cu tarhon, este mai specială, atât prin multitudinea de legume frumos colorate, cât și prin modul de acrire.

Este acrită cu zeamă de la murături, mai precis zeama de la Castraveciori în oțet și de la Murături asortate.

Iar tarhonul i-a dat o aromă deosebită.

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie, mare
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi medii
  • 2 cepe galbene
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură tarhon uscat
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 1 l zeamă de murături
  • 2 l apă
  • 2 linguri de ulei
  • 150 gr roșii tocate în suc de roșii

Mod de preparare

Iată cum preparăm rețeta de Ciorbă de legume rădăcinoase cu tarhon!

Mai întâi curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în uleiul încins. O lăsăm doar până își schimbă ușor culoarea și începe să se pătrundă.

O stropim cu puțină apă fierbinte, asta ca să nu capete acel gust intens de prăjeală.

Curățăm morcovii și rădăcinile de pătrunjel, le tocăm în jumătăți de rondele și le adăugăm peste ceapă.

Curățăm țelina, o tocăm în cuburi și o adăugăm în vasul de pe foc. Amestecăm bine toate ingredientele pentru câteva minute, apoi adăugăm apa fierbinte.

După 2-3 clocote, adăugăm sfecla roșie, curățată și tocată în cuburi, iar când aceasta se pătrunde, adăugăm și cartofii curățați și tocați în cuburi.

Cam asta este ordinea în care adăugăm legumele, în funcție de timpul lor de fierbere.

Când cartofii sunt ușor pătrunși, adăugăm roșiile cuburi și zeama de murături.

Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 10-15 minute, timp în care se întrepătrund toate gusturile, apoi adăugăm tarhonul.

Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, le diluăm cu supă fierbinte și le adăugăm în ciorbă la 5-6 minute după tarhon.

Acestea vor îngroșa ușor ciorba, fiind amestecate bine. Dacă vă plac franjuri, le amestecați doar cu puțină supă.

Nu mai lăsăm ciorba să fiarbă decât 2-3 minute, stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.