Ciorbe / Supe

Ciorbă de lobodă acrită cu zeamă de murături

După atâtea mâncăruri grele de la mesele sărbătorilor pascale, este o adevărată delicatesă această Ciorbă de lobodă acrită cu zeamă de murături.

Și pentru că am făcut și salată de boeuf , zeama de la  castraveciori murați am păstrat-o pentru că este foarte bună la acrit ciorbele.

Ingrediente

  • 1kg frunze de lobodă verde
  • 2 l apă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 ml zeamă de la castraveciori murați
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 250 gr pastă de roșii cu ardei
  • sare, după gust
  • 1 legătură de leuștean verde
  • 150 gr orez
  • sare, după gust

 

Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de lobodă acrită cu zeamă de murături

Punem un vas cu 2 l de apă  la fiert.

Spălăm bine frunzele de lobodă, în 2-3 ape și le lăsăm la scurs.

Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o punem la călit în uleiul încins. Nu o lăsăm decât până când începe să devină sticloasă.

Adăugăm morcovul curățat și tocat cubulețe și îl amestecăm cu ceapa. Adăugăm și câțiva stropi de apă fierbinte.

Când morcovul este ușor pătruns, adăugăm pasta de roșii cu ardei și amestecăm bine toate ingredientele din vas.

Lăsăm sosul să fiarbă 4-5 minute, apoi adăugăm orezul și completăm cu apa fierbinte.

În momentul în care orezul este aproape hidratat, adăugăm loboda tocată franjuri, iar după 5 minute, adăugăm zeama de la murături.

Mai lăsăm ciorba de lobodă acrită cu zeamă de murături să fiarbă minim 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare.

Apoi stingem focul și adăugăm leușteanul verde, tocat.

Servim delicioasa ciorbă de lobodă acrită cu zeamă de murături, cu ceapă verde, sau cu ceapă roșie.

Este gustoasă atât caldă cât și rece.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

[/preparare]