Gătește Ciulama de pui cu ciuperci și smântână
Timp de preparare
40 min
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 500 gr ciuperci champignon, albe
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- busuioc uscat
- nucșoară
- 400 ml smântână de gătit
- 50 gr unt
- 1-2 linguri de ulei
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mici și îl tragem la tigaie în puțin ulei încins cu puțin unt.
Îl rumenim ușor doar până își schimbă culoarea, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt și doi căței de usturoi, tocați.
Amestecăm bine ceapa și usturoiul printre bucățile de carne, iar când ceapa își schimbă culoarea, adăugăm și ciupercile feliate.
Lăsăm ingredientele să se prepare la foc încet, amestecându-le ușor.
Presărăm sare și piper, iar când se reduce lichidul lăsat de ciuperci, mai adăugăm puțin unt și smântâna lichidă.
Acum asezonăm gustul cu busuioc uscat și nucșoară, dar aceste condimente sunt opționale. Nouă ne plac sosurile condimentate.
Mai lăsăm ciulamaua de pui cu ciuperci și smântână să fiarbă 5-6 minute, adăugăm mărar tocat și stingem focul.
Servim delicioasa ciulama de pui cu ciuperci și smântână cu mămăligă trasă ușor pe grill.
Să vă fie de folos!
Pentru a vedea rețeta în imagini, dați click pe galeria foto!
COMENTARII