Gătește Clătite umplute și gratinate la cuptor
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite:
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 175-200 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare.
- Pentru umplutură:
- 3-4 buchețele de broccoli fierte
- 1 morcov fiert
- 1 ardei gras, roșu
- 250 gr brânză proaspătă
- 150 gr brânză gorgonzola
- 200 gr șuncă afumată
- 1 ou
- 3-4 frunze de busuioc
- câteva fire de mărar verde
- sare după gust.
- Pentru gratinat:
- 1 ou
- 3-4 linguri de smântână
- 150 gr cașcaval.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru clătite.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare, până la omogenizare, apoi adăugăm laptele rece. Omogenizăm din nou compoziția și adăugăm făina. La final, potrivim consistența aluatului cu apă minerală.
Aluatul de clătite se lasă la odihnit 10-15 minute. Apoi, se coc clătitele într-o tigaie cu diametrul mai mare, unsă cu puțin ulei.
În timp ce aluatul de clătite se odihnește, preparăm umplutura.
Fierbem broccoli în apă cu sare doar până se pătrunde ușor. Apoi scoatem buchețelele în apă rece. Fierbem și morcovul odată cu broccoli, până când se pătrunde și acesta. Apoi le tocăm în cuburi.
Tăiem șunca în cuburi, tocăm ardeiul tot în cuburi și tocăm mărunt frunzele de busuioc și mărarul. Amestecăm într-un bol toate aceste ingrediente cu brânzeturile și un ou, pentru consistență.
Cu acest amestec umplem clătitele și le așezăm într-un vas termorezistent uns cu unt.
Pentru gratinat răzuim cașcavalul și brânza gorgonzola.
Amestecăm într-un bol oul cu smântâna și adăugăm brânzeturile. Turnăm acest amestec peste clătitele din vas.
Punem vasul la cuptor și preparăm clătitele până când se gratinează frumos la suprafață.
Le lăsăm să se mai răcorească, apoi putem savura delicioasele clătite umplute și gratinate la cuptor.
Spor și poftă bună!
COMENTARII