Gătește Coroniță din carne tocată în foietaj
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
20

Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 500 gr carne de porc, tocată
- sare și piper
- rozmarin
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1/2 fir de praz
- 2 linguri cu pastă de roșii și ardei copți
- 1 ou + 1 albuș
- Pentru decor:
- 1 gălbenuș pentru uns
- semințe de susan
- sare granulată
Mod de preparare
Mai întâi pregătim umplutura pentru coronița aperitiv.
Punem ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului, la intensitate medie. Lăsăm uleiul să se înfierbânte puțin și adăugăm ceapa, usturoiul și prazul, curățate și tocate mărunt. Le amestecăm puțin, doar până când încep să se pătrundă, apoi adăugăm carnea tocată.
Amestecăm bine carnea cu ingredientele din tigaie, pentru a se desface frumos granulele de carne. Când carnea tocată se închide bine la culoare adăugăm pasta de roșii, sare și piper, dar și puțin rozmarin, sau ce condimente preferă fiecare. Din nou amestecăm să se degaje bine aromele și să se întrepătrundă armonios. Apoi lăsăm compoziția pentru umplutură la răcit.
Între timp, lăsăm aluatul foietaj la decongelat.
Pentru a asambla coronița din carne tocată în foietaj, întindem ușor aluatul pe lungime. Tăiem o parte mică din aluat pentru a-l folosi la decupaje. Amestecăm carnea tocată cu un ou și un albuș și o întindem la unul din capetele aluatului, pe lungime. Rulăm aluatul pornind de la capătul cu carnea tocată și îi dăm formă de coroniță. Transferăm coronița în tava de copt tapetată cu hârtie. Pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius.
Decupă aluatul oprit cu forme speciale. Ungem coronița cu gălbenuș de ou diluat cu câteva picături de apă și așezăm decupajele de aluat deasupra. Presărăm semințe de susan și sare granulată printre decupaje.
Coacem minunata coroniță din carne tocată în foietaj la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Va fi și gustoasă și aspectuoasă, perfectă pentru o masă de sărbătoare.
COMENTARII