Gătește Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru coșulețele de cartofi Duchesse:
- 500 gr de cartofi albi
- 50 gr de unt cu 82% grăsime
- 1 ou + 2 gălbenușuri
- 50 gr de cașcaval răzuit
- 1-2 lingurițe cu parmezan răzuit
- sare și piper, după gust
- puțină nucșoară
- puțin oregano uscat
- Pentru umplutură:
- 250 gr de ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 1 dovlecel mic
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Pentru prepararea coșulețelor de cartofi, curățăm cartofii, ii spălăm bine și îi tăiem în cuburi. Îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Adăugăm și o linguriță de sare, după ce îndepărtăm spuma care se formează.
Îi fierbem până când încep să se paseze, ca pentru piureul clasic. Apoi îi scurgem foarte bine de apă și-i pasăm cu ustensila pentru piure. Adăugăm untul, brânzeturile răzuite, sare, piper și nucșoară, după gust. După ce se răcesc adăugăm oul și gălbenușurile, dar și oregano uscat și mărunțit.
Amestecăm bine pentru omogenizare și transferăm compoziția într-un săculeț de decorat, având un dui stelat atașat în capăt. Punem hârtie de copt în tavă și formăm coșulețele de cartofi Duchesse lăsând puțin spațiu între ele.
Punem tava în cuptor și coacem coșulețele pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.
Între timp, pregătim ciupercile cu legume la tigaie. Mai întâi curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm, apoi le punem la călit într-o tigaie cu ulei. Adăugăm, pe rând, ciupercile feliate, ardeiul tocat și dovlecelul, de asemeni, tocat în cuburi mici. Amestecăm ingredientele pentru 8-10 minute în tigaie.
Apoi stingem focul și transferăm ingredientele într-o sită, pentru a se scurge de ulei.
Umplem delicioasele coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume și le servim cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII