CREMA PATISERA

30 min

simplu

1 portii

O crema care-mi place foarte mult si o folosesc des la eclere,tarte si muulte alte dulciuri  este crema patisera .Recent am combinat-o cu mure la o tarta absolut divina ,o combinatie care m-a cucerit iremediabil 🙂 .
Ingrediente:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 45 g amidon (sau 90 g faina)
  • 0,5 l lapte
  • coaja de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare crema patisera

Galbenusurile  le amestecam bine cu sarea,zaharul,pliculetul de zahar vanilat si  2-3 linguri de lapte,pana ce compozitia se deschide la culoare.

Amidonul il dizolvam in  lapte  si turnam peste compozitia anterioara.

Punem la foc mic si amestecam continuu pana capata consistenta unei budinci.Singem focul si lasam sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam si lamaia rasa.Crema patisera este gata.

Amestecam bine si lasam la racit acoperita cu folie alimentara pentru a nu face crusta deasupra.Minunata,preferata fiica-mii,asa ca portia de mai jos e a ei 🙂 .Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “CREMA PATISERA”

  1. gand la gand cu bucurie.crema mea de vanilie se raceste.eu vreau sa umplu cu ea niste clatite si apoi sa le inect in sos de cocolata:))
    sper sa postez reteta astazi si sper ca tot astazi sa reusesc sa iti trimit datele pt provocare.pupic

  2. Sarah scumpa crema mea s-a dus deja pe o tarta delicioasa,pe care am savurat-o saptamana aceasta.Ai dreptate,gand la gand,clatite am facut si eu,dar umplute cu diferite gemuri.Astept reteta ta si datele,pupicei !

  3. Arata perfect!Si eu ador crema asta pentru ca e fiarta.Nu pot cosuma nimic cu oua crude.
    Merci ca mi-ai amintit de ea,ca o sa fac niste cosulete umplute cu aceastta crema!
    Pupici si o saptamîna frumoasa :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.