Gătește Degețele din piept de pui în crustă de porumb
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat și fără piele
- 150 g fulgi de porumb simpli (neîndulciți)
- 2 ouă
- 2 linguri iaurt sau smântână
- 2 linguri făină
- 1 linguriță boia dulce (opțional)
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță usturoi pudră sau 1 cățel de usturoi ras fin (opțional)
- 1 lingură ulei (dacă coci la cuptor)
- Ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui. Taie pieptul de pui în fâșii lungi și subțiri, de grosimea unui deget. Condimentează-le cu sare, piper și (opțional) usturoi pudră și boia dulce.
Pentru pregătirea crustei pune fulgii de porumb într-o pungă sau într-un robot de bucătărie și zdrobește-i grosier. Nu-i transforma în făină, trebuie să rămână bucățele mici și crocante.
Pregătirea stratului umed constă în amestecarea ouălor cu iaurtul (sau smântâna). Acest amestec va ajuta crusta să adere mai bine.
Pentru preparare treci fiecare fâșie de pui prin făină, apoi prin amestecul de ou și iaurt, și la final prin fulgii de porumb zdrobiți, apăsând ușor pentru o aderență bună.
Dacă optezi pentru varianta la cuptor (mai ușoară și mai sănătoasă) așază degețelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le sau unge-le ușor cu puțin ulei. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până devin aurii și crocante.
Dacă optezi pentru varianta prăjită încinge ulei într-o tigaie adâncă. Prăjește degețelele câteva minute pe fiecare parte, până devin rumene și crocante. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Servește delicioasele degețele din piept de pui cu sos de iaurt cu verdețuri, ketchup, maioneză cu usturoi sau sweet chili.
Alătură-le o salată proaspătă de crudități sau cartofi copți cu ierburi.
Pentru o masă mai consistentă, le poți pune într-un wrap sau într-un sandviș cu legume crocante.
COMENTARII