Aperitive

Feta cu roșii și usturoi la cuptor

Feta cu roșii și usturoi la cuptor este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o cină ușoară sau un aperitiv savuros. Combinația dintre brânza feta, roșiile dulci și usturoiul aromat este absolut irezistibilă.

Cred că tuturor ne place clasica combinație de brânză cu roșii, deliciul absolut al verii. Fie că le servim proaspete, fie în salate sau la cuptor, sunt delicioase și hrănitoare.

Ne place brânza feta pentru că este cremoasă și sărată, dar în lipsa ei este gustoasă și telemeaua românească.

Combinația de roșii cu brânză o mai găsiți pe blog și la rețeta de salată de vinete cu roșii și brânză. Este o rețetă simplă, cu ingredientele trase ușor la tigaie, în ulei cu usturoi și susan alb.

Iar brânza feta o mai regăsiți și în rețeta de salată cu feta și valeriană. Daca nu va place sau nu găsiți valeriană (salată de câmp), o puteți înlocui cu altă salata verde.

Despre rețeta de feta cu roșii și usturoi la cuptor

Acest preparat este perfect pentru o cină rapidă de vară, sau ca parte dintr-un platou cu aperitive. Feta se topește ușor și capătă o textură cremoasă. Gustul ei sărat va fi completat de dulceața roșiilor și aroma intensă a usturoiului. Uleiul de măsline și oregano adaugă un gust mediteraneean autentic, făcând acest fel de mâncare un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Mai găsiți pe blog și alte rețete pe bază de roșii cu brânză, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de feta cu roșii și usturoi la cuptor.

Feta cu roșii și usturoi în vas alb, alături de un bol cu paste, un recipient cu ulei și roșii proaspete

Gătește Feta cu roșii și usturoi la cuptor

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

4

Feta cu roșii și usturoi în vas alb cu furculiță, alături de un bol cu piper, un recipient cu ulei, usturoi și roșii proaspete

Ingrediente

  • 250 g brânză feta
  • 250 g roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • crenguțe de cimbru
  • sare și piper, după gust
  • paste fierte pentru servit.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi pregătiți ingredientele.

Dacă folosiți roșii cherry, spălați-le, ștergeți-le și folosiți-le întregi. Dacă folosiți roșii clasice, tăiați-le în jumătăți, sferturi sau cubulețe. Curățați cățeii de usturoi, clătiți-i și lăsați-i întregi.

Puneți brânza feta la mijlocul unui vas termorezistent. Așezați roșiile în jurul brânzei și puneți cățeii de usturoi printre acestea. Apoi, stropiți totul cu ulei de măsline.

Condimentați cu oregano, cimbru, sare și piper după gust. Atenție la cantitatea de sare, deoarece feta este deja sărată.

Coaceți totul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute, până când brânza feta devine moale și ușor rumenită, iar roșiile sunt gătite și suculente.

Scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să se răcorească puțin. Serviți cu paste, cu pâine prăjită sau focaccia pentru a înmuia în sosul delicios format de roșii, usturoi și feta topită.

Spor și poftă bună!