Gătește Feta cu roșii și usturoi la cuptor
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 250 g brânză feta
- 250 g roșii cherry
- 3-4 căței de usturoi,
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- crenguțe de cimbru
- sare și piper, după gust
- paste fierte pentru servit.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi pregătiți ingredientele.
Dacă folosiți roșii cherry, spălați-le, ștergeți-le și folosiți-le întregi. Dacă folosiți roșii clasice, tăiați-le în jumătăți, sferturi sau cubulețe. Curățați cățeii de usturoi, clătiți-i și lăsați-i întregi.
Puneți brânza feta la mijlocul unui vas termorezistent. Așezați roșiile în jurul brânzei și puneți cățeii de usturoi printre acestea. Apoi, stropiți totul cu ulei de măsline.
Condimentați cu oregano, cimbru, sare și piper după gust. Atenție la cantitatea de sare, deoarece feta este deja sărată.
Coaceți totul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute, până când brânza feta devine moale și ușor rumenită, iar roșiile sunt gătite și suculente.
Scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să se răcorească puțin. Serviți cu paste, cu pâine prăjită sau focaccia pentru a înmuia în sosul delicios format de roșii, usturoi și feta topită.
Spor și poftă bună!
COMENTARII