Gătește Focaccia cu cartofi și rozmarin
Timp de preparare
25 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 g făină
- 1 plic de drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
- 300 ml apă călduță
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 3 cartofi medii, fierți și tăiați felii subțiri
- 50 g mozzarella răzuită
- frunze proaspete de rozmarin
- sare grunjoasă
- ulei de măsline extra-virgin pentru uns.
Mod de preparare
Pregătirea aluatului.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea.
Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă amestecul să stea 5-10 minute până când face spumă.
Adaugă amestecul de drojdie și 2 linguri de ulei de măsline peste făină.
Frământă aluatul timp de 8-10 minute, până devine elastic și neted. Dacă e prea lipicios, poți adăuga puțină făină.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
Modelare si coacere focaccia cu cartofi si rozmarin
Preîncălzește cuptorul la 220°C.
Unge o tavă cu ulei de măsline și întinde aluatul în tavă cu mâinile, formând o foaie de grosime uniformă. Presară pe deasupra mozzarella răzuită.
Apoi așază feliile de cartofi pe toată suprafața aluatului, împingându-le ușor în aluat. Adaugă frunze de rozmarin și presară sare grunjoasă după gust. Stropește focaccia cu ulei de măsline din belșug.
Coace focaccia timp de 20-25 de minute sau până devine aurie și crocantă pe margini.
Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească ușor înainte de a o servi.
Poți servi focaccia cu cartofi si rozmarin ca aperitiv, lângă salate sau supe, sau pur și simplu alături de o salată proaspătă.
COMENTARII