Gătește Friptură de porc asortată la cuptor
Timp de preparare
3 ore
Porții
12
Ingrediente
- 4 costițe de porc
- 4 buc. mușchiuleț de porc proaspăt
- 1 buc. mușchiuleț de porc afumat
- 2 linguri untură de porc
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- puțin cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- 1 căpățână de usturoi
Mod de preparare
Mai întâi condimentăm cu sare și piper carnea pentru friptură de porc asortată la cuptor. O lăsăm 20-30 de minute la rece, acoperită cu folie de prospețime.
Apoi, topim o lingură de untură în tigaie și rumenim carnea la foc iute, pe toate părțile, până este bine sigilată.
Mușchiulețul afumat nu a avut nevoie de o rumenire prealabilă. El iese oricum fraged, mai ales că este afumat natural.
După rumenire, așezăm carnea pentru friptură de porc într-o tavă de cuptor. Adăugăm și grăsimea din tigaie, plus o lingură de untură. Crestăm carnea din loc în loc și introducem în crestături felii din grăunți de usturoi curățați. Mai adăugăm printre carne și grăunți de usturoi necurățați, crenguțele de cimbru și 2 foi de dafin.
Acoperim tava mai întâi cu hârtie de pergament, apoi cu folie de staniol, sau de aluminiu. Lăsăm câte puțin loc la capete, nu o sigilăm ermetic.
Dăm tava cu friptură de porc asortată la cuptor, la 160 de grade pentru 2 ore.
Apoi, descoperim friptura și mai lăsăm friptura să se rumenească 30 de minute. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
În ultimele 10 minute ungem carnea cu puțin ketchup dulce de casă, diluat cu puțină apă. Acesta va da o culoare mai plăcută fripturii, dar și un gust ușor dulceag, pe lângă cel deja picant.
Sper să vă fie de folos această rețetă de friptură din carne de porc asortată!
COMENTARII