Mâncăruri cu carne

Friptură de pui în sos picant de roșii

Pentru un prânz delicios în familie, vă recomandăm să încercați o rețetă de friptură de pui în sos picant de roșii.

Din carne de pui fraged, crescut la sol și roșii de grădină bine coapte, cu usturoi și ardei iute, veți obține un deliciu garantat. Profităm din plin de roșiile din grădină și le includem în cât mai multe preparate, pentru că, nu peste mult timp, ne va fi tare dor de gustul lor. De asemeni, profităm și de ardei și de toate legumele proaspete care se găsesc acum pe piață.

Din aceeași categorie de rețete cu carne de pui, vă mai recomand să încercați și rețeta de pui cu găluște în sos picant. Este delicioasă, este sățioasă și nu mai ai nevoie de altceva la masă.

Iar o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă este rețeta de pulpe de pui cu legume la tigaie. Legumele adăugate pot fi alese după gustul fiecăruia. Important este să se pătrundă rapid și să completeze delicios gustul pulpelor de pui.

Cum se prepară rețeta de friptură de pui în sos picant de roșii

Rețeta este ușor asemănătoare cu cea de ostropel de pui. Diferența este că preparăm separat un sos picant de roșii cu ardei copți, ardei iute și usturoi. Mai adăugăm și o ceapă, dar și condimente. Carnea de pui condimentată o rumenim ușor la ceaun în ulei. Adăugăm și puțin vin pentru a o frăgezi. Separat, preparăm un sos consistent de roșii cu ardei copți și usturoi. Apoi le unim în același vas și mai continuăm repararea. Iese ceva extrem de delicios. Și se poate servi cu mămăliguță, ca și ostropelul.

Dacă și voi sunteți fani pentru astfel de rețete de carne cu sosuri, vă invit să descoperiți mai multe rețete pe blog.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.  

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de friptură de pui în sos picant de roșii.

Friptură de pui în sos picant de roșii în bol alb cu coșuleț de rafie

Gătește Friptură de pui în sos picant de roșii

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Friptură de pui în sos picant de roșii în bol alb cu coșuleț de rafie

Ingrediente

  • Pentru prepararea fripturii:
  • pulpele și pieptul de la un pui
  • sare și piper, după gust
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml de vin alb, demisec
  • Pentru sosul picant de roșii:
  • 750 gr roșii pasate
  • 3 ardei capia, copți
  • 1 ardei iute
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • frunze de busuioc
  • 1 crenguță de cimbru
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare

Începem cu porționarea cărnii de pui și condimentarea acesteia cu sare și piper. Apoi punem uleiul la încins într-un ceaun și rumenim bine carnea pe toate părțile. Adăugăm vinul și fierbem carnea până când se evaporă alcoolul.

Scoatem carnea în alt vas și o acoperim. O păstrăm caldă pentru a o introduce mai târziu în sosul de roșii.

Preparăm sosul pentru friptură de pui în sos picant de roșii

Pentru prepararea sosului, tocăm ceapa și doi căței de usturoi și îi adăugăm în uleiul rămas în ceaun.

Coacem ardeii, ii curățăm și îi tocăm mărunt. Îi adăugăm peste ceapă când aceasta este deja pătrunsă. Înainte de a adăuga ardeii, mai stropim ceapa cu suc de la aceștia pentru a elimina gustul de prăjeală.

Apoi adăugăm roșiile pasate, crenguța de cimbru și frunze de busuioc, precum și câte puțină sare și piper.

Lăsăm sosul de roșii cu ardei copți să fiarbă până când devine consistent. Introducem carnea în sos și o mai lăsăm să se prepare pentru aproximativ 10-12 minute. Spre final de fierbere, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și rondele de ardei iute. Câteva frunze de busuioc rupte vor mai aromatiza puțin mâncarea.

După stingerea focului adăugăm și pătrunjel verde tocat. Sau îl putem adăuga în timpul servirii.

Savurăm delicioasa friptură de pui în sos picant de roșii simplă sau cu mămăliguță.

Spor și poftă bună!