Gătește Gazpacho de castraveți cu avocado, răcoros și hidratant
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 4 castraveți medii, decojiți și tăiați cuburi
- 1 avocado mare, curățat și tăiat cuburi
- 1 ardei gras verde, curățat și tăiat bucăți
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă mică, tocată grosier
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
- 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
- 1 cană de apă rece
- 2 linguri de oțet de vin alb
- sare și piper după gust
- frunze de mentă și de busuioc (opțional).
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti legumele. Începem prin a curăța și tăia cuburi castraveții, avocado-ul și ardeiul gras. Tocăm grosier ceapa și usturoiul.
Într-un blender sau robot de bucătărie, adăugăm castraveții, avocado-ul, ardeiul gras, ceapa și usturoiul, dar și frunze de mentă și de busuioc. Mixăm până obținem o pastă fină.
Adăugăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa și oțetul de vin alb. Continuăm să mixăm până când supa devine omogenă și cremoasă. Dacă e prea groasă, mai putem adăuga puțină apă rece.
Condimentăm după gust cu sare și piper.
Transferăm gazpacho-ul într-un bol mare și îl acoperim cu folie alimentară. Punem bolul cu gazpacho de castraveți cu avocado la frigider pentru cel puțin 1-2 ore înainte de servire, astfel încât să fie foarte rece.
Servim deliciosul gazpacho de castraveți cu avocado rece, decorat cu felii de castraveți, cu frunze de mentă sau busuioc proaspete.
COMENTARII