Înghețată

Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă

Zilele toride de vară ne îndeamnă să testăm diferite rețete de înghețată, mai ales din fructe. Ne bucurăm din plin de savoarea și răcoarea pe care ne-o oferă. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de înghețată de mango. Este o rețetă simplă, fără cremă fiartă, doar din trei ingrediente.

Înghețata este cel mai adorat desert, vara. Cu toate că tonetele de înghețată ne întâmpină la tot pasul când ieșim în oraș, de cele mai multe ori preferăm să ne preparăm înghețata în casă. Nu avem nevoie de tehnici speciale și nici de aparat de înghețată. O putem prepara simplu și folosind un mixer, un blender și alte ustensile simple.

Una dintre rețetele de înghețată de pe blog, simplă și ușor de preparat este rețeta de înghețată de banane cu frișcă. Este acea rețetă în care mai întâi congelăm bananele, apoi le transformăm în înghețată cu ajutorul blenderului.

Iar dacă aveți mai mult timp de aventurat în bucătărie, vă recomand să încercați rețeta de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure. Este de fapt rețeta unui delicios tort de înghețată, care ne-am gândit că vă poate inspira și pe voi. Este o rețetă mai simplă de parfait, care nu necesită ouă ca un parfait clasic. Este mai ușoară și mai rapidă.

Ce conține rețeta de înghețată de mango

Pentru prepararea înghețatei de mango, pe lângă deliciosul fruct mai folosim smântână pentru frișcă, dar neîndulcită. Ca și îndulcitor optăm pentru laptele condensat. Acesta se comportă foarte bine în rețetele de înghețată, pentru că le oferă cremozitate și gust delicios. Ne place mult acest ingredient și îl folosim foarte des în rețete.

Găsiți pe blog mai multe rețete de înghețată, dar și de alte deserturi cu lapte condensat. Găsiți chiar și rețeta de lapte condensat, preparată în casă.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de mango.

Trei cupe de înghețată în bol

Gătește Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

12

Trei cupe de înghețată în bol, alături de un mango secționat în cuburi

Ingrediente

  • 800 gr mango curățat
  • 250 gr smântână pentru frișcă
  • 250 gr lapte condensat.

Mod de preparare

Pentru ca savoarea înghețatei să fie maximă, alegem fructele mango bine coapte.

Începem prin a curăța fructele. Apoi le tăiem în cuburi și le punem în recipientul unui blender, împreună cu laptele condensat.

Pornim blenderul și procesăm ingredientele până când obținem un piure frumos colorat. Trecem piureul prin sită pentru a deveni foarte fin.

Următorul pas constă în transformarea smântânii în frișcă consistentă, cu ajutorul mixerului. Amestecăm frișca cu piureul de mango și lapte condensat și punem compoziția în caserole.

Punem caserolele cu înghețată de mango în congelator pentru 4-5 ore, apoi ne putem bucura de gustul ei delicios și efectul răcoros.

Spor și poftă bună!