Aperitive

Mini omlete cu cartofi rași

Pentru că omletele sunt preferate la mic dejun, le preparăm în cât mai multe feluri, pentru diversitate. Una dintre variante este rețeta de mini omlete cu cartofi rași.

Preparate în acest fel sunt și delicioase și consistente. Pot chiar fi luate și la pachete, pentru gustările din pauza de masă de la birou.

Ceva asemănător mai găsiți pe blog la rețeta de tocinei cu cartofi și brânză. Este o rețetă veche pe care o prepara bunica în copilărie.

Iar una dintre rețetele de omletă mult apreciate de pe blog este rețeta de omleta cu dovlecei la cuptor. Pe aceasta o preparăm cât ține sezonul dovleceilor de grădină. Apoi trecem la variantele mai de toamnă-iarnă cu cartofi, cu ciuperci și multe alte ingrediente.

Vedeți aici și: rețeta de omletă spaniolă cu cartofi – tortilla!

Ne plac mult rețetele de omletă pentru că le putem prepara de fiecare dată altfel. Ideile vin de la sine, în funcție de sezon și de ingredientele care se găsesc pe piață.

Cum se prepară rețeta de mini omlete cu cartofi rași

Rețeta de față este foarte simplă. Doar răzuim cartofii, îi scurgem bine de lichid și îi amestecăm cu ouăle bătute cu sare și piper. Apoi îi prăjim în porții mici pentru un aspect mai interesant. Putem prepara omleta cu cartofi rași și în toată tigaia – vedeți aici rețeta!

Sunt gustoase astfel de omlete servite cu salate proaspete, sau cu preparate din carne. Noi le-am asortat cu puțină carne de porc prăjită, cu suc de roșii.

Găsiți pe blog mai multe rețete de omletă de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”omletă” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini omlete cu cartofi rași.

Trei mini omlete cu cartofi rași pe un platou, una secționată, alături de un bol cu carne și o ceapă

Gătește Mini omlete cu cartofi rași

Timp de preparare

15 min

Trei mini omlete cu cartofi rași pe un platou, una secționată, alături de un bol cu carne și o ceapă

Ingrediente

  • Pentru 4 mini omlete:
  • 2 ouă
  • 1 cartof mare
  • sare și piper
  • ulei pentru uns tigaia
  • opțional, mărar verde

Mod de preparare

Mai întâi spargem ouăle într-un bol și le presărăm cu sare și piper. Le amestecăm bine ca pentru omleta clasică.

Apoi curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare. Îi stoarcem bine în mâini și îi adăugăm peste ouăle bătute. Adăugăm și mărar verde tocat, dacă punem și omogenizăm bine compoziția.

Adăugăm puțin ulei într-o tigaie și o punem la încins. Luăm câte o lingură din amestecul de ouă și cartofi și punem în tigaie. Formăm 4 grămăjoare pe care le rotunjim frumos și le aplatizăm. Rumenim mini omletele pe prima parte, apoi le întoarcem cu o spatulă și le rumenim și pe a doua parte.

Le scoatem pe platou și le servim calde, cu legume proaspete, cu carne sau cu brânzeturi.

Spor și poftă bună!