Gătește Mini torturi cu jeleu de căpșuni
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8-10
Ingrediente
- Pentru foaia de pandișpan:
- 4 ouă
- 100 gr de zahăr
- 100 gr de făină
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 2 ouă
- 50 gr zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 300 ml lapte
- 20 gr amidon sau 25 gr făină
- 200 gr ciocolată albă
- 100 gr unt
- 5 gr gelatină
- 12 căpșuni mari.
- Pentru jeleu de căpșuni:
- 250 gr gem de căpșuni cu mentă
- 4 gr tort gelee
- 175 ml apă.
Mod de preparare
Începem cu prepararea unei foi subțiri de pandișpan.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o tavă de 23/36 cm pe care o ungem cu ulei sau unt.
Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, presărate cu sare. Adăugăm zahărul treptat și amestecăm energic până când bezeaua devine fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu esența. Le încorporăm în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Adăugăm făina, lingură cu lingură și amestecăm ușor compoziția până la omogenizare.
Întindem compoziția pentru foaia de pandișpan în tavă și o coacem pentru maxim 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru crema de vanilie cu ciocolată albă, mai întâi amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilinat. Adăugăm laptele și făina sau amidonul și fierbem crema până când se îngroașă.
Topim ciocolata albă cu untul și o amestecăm cu crema fierbinte. Lăsăm crema la temperat și pregătim căpșunile pe care le spălăm, le scurgem și le tăiem în 4-5 felii.
Când se răcește foaia de pandișpan o decupăm cu inelele metalice. Așezăm fiecare decupaj pe platou, împrejmuit de inelul metalic. De jur împrejur așezăm feliile de căpșuni cu vârfurile în sus și turnăm crema, cât încă este ușor cursivă.
Punem platoul cu tortulețele la rece până când crema devine fermă.
Apoi preparăm jeleul de căpșuni. Încălzim gemul de căpșuni cu mentă și îl trecem prin sită. Dizolvăm gelatina în apa caldă și o amestecăm cu gemul. Lăsăm jeleul să se tempereze, apoi îl adăugăm deasupra mini torturilor.
Punem din nou platoul cu mini torturi cu jeleu de căpșuni la rece până când și jeleul devine ferm.
Apoi putem îndepărta inelele metalice și transferăm tortulețele pe farfuriuțe.
Putem prepara aceste tortulețe și cu alte fructe proaspete sau din compot.
COMENTARII