Dulciuri

Mini torturi cu jeleu de căpșuni

Din categoria deserturilor delicioase și spectaculoase cu căpșuni, avem pentru voi o rețetă de mini torturi cu jeleu de căpșuni. Chiar dacă este mai mult de muncă la montarea mini torturilor, acestea merită efortul pentru că vor arăta spectaculos. În plus, fiecare are porția lui din start.

Deserturile cu căpșuni sunt printre cele mai apreciate, din categoria celor cu fructe. Căpșunile au forma perfectă care oferă aspect minunat deserturilor. Indiferent că le folosim întregi sau feliate, vor încânta atât papilele cât și privirile.

Una dintre cele mai apreciate rețete de desert cu căpșuni de pe blog este cea de cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Este un desert minunat, fără coacere, simplu de preparat și absolut delicios.

Iar o rețetă de desert ușor asemănătoare, ca aspect cu cea din articolul de față este rețeta de mini cheesecake cu căpșuni. A fost preparată pentru una din zilele: Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie.

Cum se prepară rețeta de mini torturi cu jeleu de căpșuni

Pentru aceste minunate tortulețe preparăm ca bază o foaie de pandișpan. O decupăm cu inelele metalice în care vom monta mini torturile. Ca și cremă, optăm pentru o cremă de vanilie cu ciocolată albă. Este delicioasă și aromată. Adăugăm jumătăți de căpșuni pe laterale și jeleu de căpșuni deasupra. Pentru prepararea jeleului putem folosi un gem de căpșuni cu mentă.

Dacă sunteți în căutare de rețete interesante cu căpșuni, găsiți pe blog o întreagă colecție, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini torturi cu jeleu de căpșuni.

Șapte mini torturi cu jeleu de căpșuni, alături de flori de căpșuni și un vas cu zahăr

Gătește Mini torturi cu jeleu de căpșuni

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8-10

Șase mini torturi cu jeleu de căpșuni pe farfurii, alături de flori de căpșuni

Ingrediente

  • Pentru foaia de pandișpan:
  • 4 ouă
  • 100 gr de zahăr
  • 100 gr de făină
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 300 ml lapte
  • 20 gr amidon sau 25 gr făină
  • 200 gr ciocolată albă
  • 100 gr unt
  • 5 gr gelatină
  • 12 căpșuni mari.
  • Pentru jeleu de căpșuni:
  • 250 gr gem de căpșuni cu mentă
  • 4 gr tort gelee
  • 175 ml apă.

 

 

 

Mod de preparare

Începem cu prepararea unei foi subțiri de pandișpan.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o tavă de 23/36 cm pe care o ungem cu ulei sau unt.

Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, presărate cu sare. Adăugăm zahărul treptat și amestecăm energic până când bezeaua devine fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu esența. Le încorporăm în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Adăugăm făina, lingură cu lingură și amestecăm ușor compoziția până la omogenizare.

Întindem compoziția pentru foaia de pandișpan în tavă și o coacem pentru maxim 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru crema de vanilie cu ciocolată albă, mai întâi amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilinat. Adăugăm laptele și făina sau amidonul și fierbem crema până când se îngroașă.

Topim ciocolata albă cu untul și o amestecăm cu crema fierbinte. Lăsăm crema la temperat și pregătim căpșunile pe care le spălăm, le scurgem și le tăiem în 4-5 felii.

Când se răcește foaia de pandișpan o decupăm cu inelele metalice. Așezăm fiecare decupaj pe platou, împrejmuit de inelul metalic. De jur împrejur așezăm feliile de căpșuni cu vârfurile în sus și turnăm crema, cât încă este ușor cursivă.

Punem platoul cu tortulețele la rece până când crema devine fermă.

Apoi preparăm jeleul de căpșuni. Încălzim gemul de căpșuni cu mentă și îl trecem prin sită. Dizolvăm gelatina în apa caldă și o amestecăm cu gemul. Lăsăm jeleul să se tempereze, apoi îl adăugăm deasupra mini torturilor.

Punem din nou platoul cu mini torturi cu jeleu de căpșuni la rece până când și jeleul devine ferm.

Apoi putem îndepărta inelele metalice și transferăm tortulețele pe farfuriuțe.

Putem prepara aceste tortulețe și cu alte fructe proaspete sau din compot.