Gătește Negresă cu cireșe. Prăjitură simplă și delicioasă
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
24
Ingrediente
- Pentru o tavă de 28/42 cm:
- 6 ouă
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr zahăr
- 3 linguri cacao
- 120 ml lapte
- 400 gr făină
- 2 lingurițe esență de rom
- 7 gr praf de copt
- 200 gr cireșe fără sâmburi
- zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul de negresă cu cireșe pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și așezăm hârtie în tava de copt.
Într-o crăticioară așezată la foc mediu amestecăm zahărul cu untul, pudra de cacao și laptele. Amestecăm ingredientele până când se topește untul și zahărul și obținem o crema ciocolatoasă. Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste albușuri.
Când se răcește crema de cacao adăugăm în ea gălbenușurile și omogenizăm compoziția.
Mixăm albușurile spumă, cu ajutorul mixerului. Apoi le încorporăm ușor în compoziția de mai sus, folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus.
După încorporarea albușurilor, adăugăm treptat făină amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită. La final adăugăm și esența și omogenizăm bine compoziția.
Întindem compoziția pentru negresă în tavă și presărăm cireșele deasupra. Le apăsăm ușor cu spatula pentru a pătrunde mai în interior.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa negresă cu cireșe pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.
Este delicioasă și va merita preparată ulterior și cu alte fructe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII