Dulciuri

Negresă cu cireșe. Prăjitură simplă și delicioasă

Pentru că prăjiturile negrese sunt pe placul întregii familii, le preparăm în multe moduri pentru gusturi deosebite și aspect interesant. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de negresă cu cireșe. Este simplă, este delicioasă și va dispărea rapid de pe platou.

Prăjiturile cu fructe proaspete în compoziție sunt la mare căutare vara, când încep să se coacă fructele, pe rând. Mai întâi ne delectăm cu prăjituri cu căpșuni, pentru că acestea apar primele pe piață. Sunt urmate de cireșe, apoi de vișine și caise și tot așa până se apropie sezonul rece.

Nu ezităm să ne asigurăm cămara cu fructe conservate la borcane sub formă de compot, gem sau dulceață. Dar punem fructe și la congelator – vedeți aici modul de congelare și decongelare.

Revenind la cireșe, vă mai recomand de pe blog și o rețetă de chec cu cireșe și aromă de vanilie. Este o rețetă clasică de chec, dar mai gustoasă și mai aspectuoasă datorită fructelor adăugate.

Cum preparăm rețeta de negresă cu cireșe

Probabil rețeta clasică pentru negresă o cunoașteți deja, pentru că este una dintre cele mai populare rețete de prăjitură. Se prepară un blat din ouă, zahăr, unt, lapte, făină și cacao.

Cireșele se adaugă la final, după ce li s-au îndepărtat sâmburii.

Putem prepara un blat de negresă cu ciocolată, dacă dorim să aibă o textură umedă.

Vedeți aici și o rețetă de brownie cu brânză și cireșe. Textura acestei prăjituri este una absolut senzațională, cremoasă și lipicioasă.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de negresă sau de brownie de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă cu cireșe.

Negresă cu cireșe porționată și decorată cu zahăr

Gătește Negresă cu cireșe. Prăjitură simplă și delicioasă

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

24

Porții de prăjitură cu cireșe și cireșe proaspete

Ingrediente

 • Pentru o tavă de 28/42 cm:
 • 6 ouă
 • 250 gr unt cu 82% grăsime
 • 200 gr zahăr
 • 3 linguri cacao
 • 120 ml lapte
 • 400 gr făină
 • 2 lingurițe esență de rom
 • 7 gr praf de copt
 • 200 gr cireșe fără sâmburi
 • zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul de negresă cu cireșe pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și așezăm hârtie în tava de copt.

Într-o crăticioară așezată la foc mediu amestecăm zahărul cu untul, pudra de cacao și laptele. Amestecăm ingredientele până când se topește untul și zahărul și obținem o crema ciocolatoasă. Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste albușuri.

Când se răcește crema de cacao adăugăm în ea gălbenușurile și omogenizăm compoziția.

Mixăm albușurile spumă, cu ajutorul mixerului. Apoi le încorporăm ușor în compoziția de mai sus, folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus.

După încorporarea albușurilor, adăugăm treptat făină amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită. La final adăugăm și esența și omogenizăm bine compoziția.

Întindem compoziția pentru negresă în tavă și presărăm cireșele deasupra. Le apăsăm ușor cu spatula pentru a pătrunde mai în interior.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasa negresă cu cireșe pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.

Este delicioasă și va merita preparată ulterior și cu alte fructe.

Spor și poftă bună!