Dulciuri

Negresă cu vișine și glazură de ciocolată

Această negresă cu vișine  și glazură de ciocolată este una dintre prăjiturile vedetă ale verii. Bineînțeles că poate fi preparată și mai târziu cu vișine congelate sau conservate.

Prăjiturile cu fructe de sezon sunt la mare căutare pentru că sunt și delicioase, și răcoroase, dar și aspectuoase. Blaturile cu fructe capătă umiditate de la sucul acestora și devin răcoroase. Putem adăuga fructele atât în blat cât și ca decor sau în creme.

Un exemplu de prăjitură delicioasă cu fructe îl puteți descoperi pe blog la rețeta de prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos. Rețeta este perfectă pentru a folosi albușurile rămase de la alte preparate și, eventual, păstrate la congelator.  Se combină armonios aroma nucii de cocos cu gustul acrișor al vișinelor. Este o prăjitură ușoară și pufoasă, ideală pentru desert sau o gustare dulce.

Iar o prăjitură în care combinăm mai multe fructe o puteți descoperi pe blog la rețeta de pandișpan cu vișine și caise. O astfel de combinație de fructe într-un blat de pandișpan pufos, cucerește negreșit pe oricine o degustă.

Ce este special la rețeta de negresă cu vișine  și glazură de ciocolată

Negresa de azi este un desert delicios și intens ciocolatos. Are o textură bogată și umedă, datorată ciocolatei de calitate și untului. Vișinele adaugă un contrast plăcut blatului de negresă. Iar prin aciditatea și suculența lor, echilibrează dulceața bogată a negresei.

Fiecare mușcătură aduce o combinație de arome intense de ciocolată și fructe proaspete, transformând această prăjitură într-un deliciu rafinat. Este perfectă pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi obișnuită sau de o sărbătoare specială. Alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un vârf de frișcă, negresa cu vișine devine un desert irezistibil, apreciat de toți iubitorii de ciocolată și fructe.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de prăjituri cu fructe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă cu vișine  și glazură de ciocolată.

Negresă cu vișine și glazură de ciocolată porționată într-o tavă, alături de vișine proaspete

Gătește Negresă cu vișine și glazură de ciocolată

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Prăjitură cu vișine și ciocolată porționată

Ingrediente

  • Pentru blatul de negresă cu vișine:
  • 200 g ciocolată neagră (70% cacao)
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 30 g cacao pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 300 g vișine fără sâmburi (proaspete sau din compot, bine scurse).
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)
  • 1 lingură de unt.

Mod de preparare

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de copt cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm în care așezăm hârtie de copt.

Pentru a prepara blatul de negresă punem ciocolata și untul într-un bol rezistent la căldură și le topim pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând ocazional până când amestecul devine omogen.

Într-un bol mare, amestecăm ouăle cu zahărul până când devin spumoase și deschise la culoare.

Adăugăm amestecul de ciocolată topită și unt în bolul cu ouă și zahăr, amestecând continuu.

Adăugăm și esența de vanilie.

Cernem făina amestecată cu cacao și praful de sare. Le încorporăm treptat în amestecul de ciocolată, amestecând ușor până când obținem un aluat omogen.

Încorporăm vișinele scurse în aluat, amestecând ușor pentru a le distribui uniform.

Întindem aluatul de negresă cu vișine în tava pregătită și îl nivelăm cu o spatulă.

Punem tava în cuptor și coacem negresa timp de 25-30 de minute, sau până când trece testul scobitorii. Negresa trebuie să fie ușor moale în centru.

După coacere lăsăm prăjitura să se răcească complet în tavă.

Apoi preparăm glazura.

Într-un bol rezistent la căldură, punem ciocolata ruptă bucățele și smântâna pentru frișcă.

Le topim pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând ocazional până când amestecul devine neted și omogen.

Adăugăm untul și amestecăm până când se încorporează complet.

Turnăm glazura de ciocolată peste negresa răcită, distribuind-o uniform.

Lăsăm glazura să se întărească la temperatura camerei sau în frigider.

După ce glazura s-a întărit, putem porționa delicioasa negresă cu vișine și glazură de ciocolată.

O servim simplă sau alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă.

Spor și poftă bună!