Gătește Negresă cu vișine și glazură de ciocolată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru blatul de negresă cu vișine:
- 200 g ciocolată neagră (70% cacao)
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 150 g făină
- 30 g cacao pudră
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 300 g vișine fără sâmburi (proaspete sau din compot, bine scurse).
- Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)
- 1 lingură de unt.
Mod de preparare
Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de copt cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm în care așezăm hârtie de copt.
Pentru a prepara blatul de negresă punem ciocolata și untul într-un bol rezistent la căldură și le topim pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând ocazional până când amestecul devine omogen.
Într-un bol mare, amestecăm ouăle cu zahărul până când devin spumoase și deschise la culoare.
Adăugăm amestecul de ciocolată topită și unt în bolul cu ouă și zahăr, amestecând continuu.
Adăugăm și esența de vanilie.
Cernem făina amestecată cu cacao și praful de sare. Le încorporăm treptat în amestecul de ciocolată, amestecând ușor până când obținem un aluat omogen.
Încorporăm vișinele scurse în aluat, amestecând ușor pentru a le distribui uniform.
Întindem aluatul de negresă cu vișine în tava pregătită și îl nivelăm cu o spatulă.
Punem tava în cuptor și coacem negresa timp de 25-30 de minute, sau până când trece testul scobitorii. Negresa trebuie să fie ușor moale în centru.
După coacere lăsăm prăjitura să se răcească complet în tavă.
Apoi preparăm glazura.
Într-un bol rezistent la căldură, punem ciocolata ruptă bucățele și smântâna pentru frișcă.
Le topim pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând ocazional până când amestecul devine neted și omogen.
Adăugăm untul și amestecăm până când se încorporează complet.
Turnăm glazura de ciocolată peste negresa răcită, distribuind-o uniform.
Lăsăm glazura să se întărească la temperatura camerei sau în frigider.
După ce glazura s-a întărit, putem porționa delicioasa negresă cu vișine și glazură de ciocolată.
O servim simplă sau alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII