Paste / Orez
PASTE CU TON SI DOVLECEI
Combinatia de paste cu ton si dovlecei imi place tare mult , e delicioasa si satioasa .perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara .
Noua ne plac foarte mult pastele si fac cel putin de doua ori pe saptamana.Sunt grozave pentru ca se pot face aproape cu orice ingrediente avem la indemana ,se fac rapid si sunt absolut delicioase .

Ingrediente :
- 250 g paste scurte
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 120 g ton
- 1 dovlecel ( 300 g )
- 400 g suc de rosii (sau cubulete din conserva )
- sare si piper proaspat macinate
- oregano uscat
- parmezan ras pentru servit
Mod de preparare paste cu ton si dovlecei
Prima data punem la fiert apa pentru paste ,cam 1 l la 100 g paste .
Intr-o tigaie incazim uleiul de masline si calim cateii de usturoi taiati felii un minut doua .Nu-i lasati sa se coloreze pentru ca vor avea un gust usor amarui.
Adaugati dovlecelul tocat feliute subtiri si caliti-i pana se inmoaie ,eventual adaugati o lingura doua de apa pentru a nu se arde .Cand sunt moi dar inca fermi adaugam tonul si apoi rosiile cubulete ,oregano,saram si piperam dupa gust .
Intre timp saram apa pentru paste si le fierbem atat cat scrie pe ambalaj .
Fierbem pana ce sosul prinde consistenta si amestecam apoi compozitia cu pastele fierte si scurse de apa .
Portionam ,radem deasupra parmezan si mancam pastele calde.Pofta buna !
*
COMENTARII