Gătește Pere umplute în aluat foietaj
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Ingrediente
- 4 pere mai mari, nu foarte suculente
- 400 gr aluat foietaj
- 1 ou + 1 praf de sare, pentru uns aluatul
- Pentru sirop:
- 100 gr de zahăr
- 250 ml de apă
- 1 linguriță de scorțișoară
- Pentru umplutură:
- 100 gr biscuiți
- 100 gr nucă măcinată mai grosier
- 2-3 linguri din siropul de la pere
Mod de preparare
Începem cu pregătirea perelor și a siropului în care le fierbem. Punem apa cu zahărul și scorțișoara la fiert, într-o cratiță mai mică. Decojim perele, dar le păstrăm codițele și le punem la fiert în siropul din cratiță. Dacă vă plac perele poșate în vin, puteți să recurgeți la acea variantă. Important este ca perele să fie pătrunse și aromate.
După ce miezul perelor este pătruns de siropul din cratiță, le scoatem pe un platou și le lăsăm la temperat.
Siropul îl fierbem în continuare până devine consistent ca o miere ușor cursivă.
Când perele sunt temperate, cu un dispozitiv circular scoatem cotoarele, dar cu mare atenție să nu rupem și codițele.
Cum preparăm pere umplute în aluat foietaj
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Măcinăm biscuiții și nucile, dar nu foarte fin și le amestecăm adăugând și puțin din sirop, atât cât să se omogenizeze amestecul. Cu ajutorul unei lingurițe, umplem perele cu acest amestec.
Întindem aluatul foietaj pe masa de lucru și îl secționăm în fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime. Ungem fâșiile de aluat cu puțin sirop, folosind o pensulă și le rulăm peste pere. Avem grijă să formăm la baza perelor un coșuleț din aluat, așa încât să nu cadă umplutura.
Ungem aluatul de deasupra perelor cu ou amestecat cu un praf de sare, pentru a prinde culoare plăcută în timpul tratamentului termic.
Așezăm perele într-o formă de copt în care așezăm hârtie.
Punem forma în cuptor și coacem perele umplute în aluat foietaj pentru 35-40 de minute la 200 de grade Celsius, sau până când se rumenește bine aluatul la exterior. Le servim glazurate cu sirop.
Spor la preparat pere umplute în aluat foietaj și poftă bună la savurat!
COMENTARII