Pâine / Pizza

Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella

Printre rețetele de pizza mult îndrăgite de întreaga familie se numără și rețeta de pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella. Este minunată atât caldă cât și rece și poate constitui baza pachetelor de a doua zi.

Ne plac rețetele de pizza și le preparăm foarte des, mai ales la sfârșit de săptămână. Cel mai des preparăm rețeta de pizza rapidă cu blat de pâine. Pe lângă faptul că se prepară rapid, folosim la acest tip de pizza pâinea învechită. Rezolvăm astfel și problema risipei alimentare.

O altă rețetă de pizza pe care o preparăm des este rețeta de vafe pizza sau pizza waffles. Este tot o rețetă rapidă de pizza, foarte gustoasă și aspectuoasă.

Găsiți pe blog și rețeta clasică de aluat pentru pizza. Este rețeta pe care o folosim cel mai des și de fiecare dată cu reușită sigură. Mai folosim această rețetă de aluat și la rulade sărate, la plăcinte și tarte aperitiv.

Cum se prepară rețeta de pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella

Pizza Calzone este una dintre specialitățile italiene de pizza care se diferențiază de celelalte prin modul de împăturire a aluatului. Este un fel de sandviș cald din aluat dospit și umplutură de pizza.

Umplutura o poate alege fiecare după preferințe. Noi am optat pentru o umplutură simplă, doar din ciuperci cu mozzarella, fără carne. Acest gen de pizza este ideal și pentru gustările de la serviciu, datorită modului de asamblare.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de pizza de unde vă puteți inspira. Sunt rețete de toate tipurile, cu și fără carne.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella.

Secțiune de pizza sandviș pe un tocător

Gătește Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

2

Secțiune de pizza sandviș pe un tocător

Ingrediente

 • Aluat pentru 2 pizza Calzone de 34 cm diametrul:
 • 500 gr făină
 • 25 gr drojdie proaspătă (sau 7 gr uscată)
 • 3-4 linguri de ulei de măsline
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1 linguriță de zahăr
 • 300 ml apă caldă
 • Pentru umplutură:
 • 250 gr sos de roșii pentru pizza
 • 350 gr ciuperci
 • 1 ceapă
 • 2 căței de usturoi
 • 2 linguri de ulei
 • sare și piper
 • puțin busuioc verde
 • 300 gr mozzarella
 • puțin oregano uscat
 • 1 ou pentru uns aluatul

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului pentru pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella. Cernem făina într-un bol mare. Într-un pahar, sau bol mic, amestecăm drojdia cu zahărul și puțină apă caldă, până la lichefiere. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo drojdia cu zahărul și lăsăm 10 minute până încep să apară mici bule la suprafață. Adăugăm și sarea peste făina de pe margini. Începem să amestecăm ingredientele din bol adăugând câte puțină apă caldă. După ce terminăm apa, adăugăm și cele 4 linguri de ulei extravirgin de măsline.

Frământăm aluatul pentru pizza timp de 10-15 minute până când devine omogen și nelipicios.

Crestăm suprafața aluatului în formă de cruce și acoperim bolul cu o folie alimentară. Lăsăm aluatul pentru pizza la dospit aproximativ 40-50 de minute, la loc călduț, ferit de curenți de aer.

Între timp ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură. Feliem ciupercile mai grosier, iar ceapa și usturoiul le tocăm mărunt. Le punem la sotat într-o tigaie cu ulei încins. Adăugăm sare și piper, câteva frunze de busuioc și lăsăm ciupercile să se pătrundă ușor, amestecându-le constant. Apoi le transferăm într-o sită și le lăsăm la scurs.

Când aluatul și-a dublat volumul îl împărțim în două. Întindem fiecare parte de aluat într-o foaie circulară cu diametrul cât al formei de copt(34-35 cm)

Peste jumătate din foaie întindem sosul de roșii și presărăm oregano. Apoi așezăm ciupercile, presărăm mozzarella și aducem partea liberă de aluat peste umplutură. Îndoim marginile aluatului așa încât să sigilăm umplutura la interior și așezăm pizza în tavă. Procedăm la fel și cu a doua pizza.

Ungem aluaturile cu ou bătut și coacem cele două pizza la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.

Le servim calde sau reci, simple sau glazurate cu ketchup.