Gătește Plăcintă creață cu brânză și verdeață
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 750 gr brânză telemea, sărată
- 200 gr cremă de brânză cu verdeață
- 2 linguri smântână acră, cu 20% grăsime
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 6 ouă
- 1 l lapte
- sare, după gust
- 150 ml ulei
Mod de preparare
Începem cu pregătirea compoziției de umplutură. Mai întâi spălăm verdeața, o scurgem și o tocăm mărunt. Într-un bol sfărâmăm brânza sărată cu furculița și adăugăm peste aceasta brânza proaspătă de vaci, crema de brânză Philadelphia, verdeața tocată și smântâna. Amestecăm bine ingredientele până la omogenizarea compoziției.
Apoi putem monta delicioasa plăcintă creață cu brânză și verdeață.
Desfacem foile de aluat pe masa de lucru. Le împărțim în grupuri de câte trei foi și le așezăm una peste alta, dar unse între ele cu ulei.
Luăm o foaie de aluat și o ungem cu ulei, folosind o pensulă. Așezăm a doua foaie peste ea, o ungem bine și pe aceasta, apoi așezăm a treia foaie.
Întindem peste fiecare pachet de foi câte 1/3 din compoziția de brânză, dar în straturi mai neuniforme și doar pe jumătate din suprafața pachetului. Apoi aducem peste umplutură jumătatea de pachet de foi neumplută cu brânză. Apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon.
Așezăm evantaiul într-o tavă unsă cu ulei. Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și restul compoziției de brânză. Obținem 4 evantaie pe care le așezăm unul lângă altul în tavă.
Punem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coacem delicioasa plăcintă creață cu brânză și verdeață pentru 30 de minute, sau până când foile de deasupra sunt frumos rumenite la suprafață.
Într-un bol amestecăm cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele. Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc. Întindem deasupra compoziția de ouă cu lapte. Punem din nou tava în cuptor și mai coacem plăcinta pentru 20 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită.
O lăsăm să se mai răcească, apoi o porționăm și o servim, fie caldă, fie rece, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII