Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate

Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate

45 min

simplu

30 portii

Pentru că am dispus de o cantitate mai mare de lapte proaspăt de vacă, am preparat o minunată brânză naturală și cu aceasta am pregătit niște delicioase Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.

Vedeți Aici Rețeta Brânză de vaci făcută în casă!

Ca și aluat am folosit aluat foietaj din comerț, iar brânza proaspătă am amestecat-o cu puțină brânză telemea, sărată, tot de casă.

Să nu aveți dubii de amestecul de brânză dulce cu brânză sărată, vă garantez că gustul plăcintei va fi deosebit! Bine, nu punem multă brânză sărată, atât cât să se simtă un ușor gust sărat pe lângă cel dulce.

Ca și fructe, am folosit un mix de stafide cu merișoare și goji foarte gustoase și frumos colorate.

Au ieșit chiar minunate plăcintele împletite cu brânză și fructe confiate, vi le recomand cu tot dragul!

Mai găsiți pe blog și:

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 200 gr brânză telemea sărată
  • 70 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 125 gr mix de stafide cu merișoare și goji
  • 2 ouă + 1 albuș
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță de lapte
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare

Iată cum preparăm Rețeta de Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate!

Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat și punem fructele la hidratat în puțină apă călduță. Le lăsăm maxim 10 minute, nu mai mult, pentru că se vor mai hidrata și în timpul tratamentului termic.

Pregătim umplutura. Amestecăm brânza proaspătă, bine scursă, cu brânza telemea dată pe răzătoare. Apoi adăugăm zahărul și zahărul vanilinat, precum și fructele confiate, hidratate și scurse. Adăugăm ouăle și albușul și omogenizăm compoziția.

Asamblăm minunatele Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.

Tăiem două foi din hârtia de copt, de dimensiunea foilor de aluat, chiar puțin mai mari.

Așezăm foile de aluat peste cele de hârtie, iar pe mijlocul acestora punem umplutura de brânză, lăsând marginile libere.

Crestăm marginile aluatului în fâșii de 1,5-2 cm lățime. Începem să aducem fâșiile de aluat peste umplutură, împletindu-le două câte două din laturile opuse. Deci, aducem peste umplutură o fâșie de aluat din dreapta, apoi una din stânga, ușor înclinate în fomă de litera V, după cum puteți vedea în poza de mai jos:

După ce am împletit aluatul peste umplutura de brânză, transferăm plăcintele cu hârtiile de copt într-o tavă nu foarte lată, pentru a nu permite plăcintelor să se lase spre laterale în timpul tratamentului termic.

Ungem plăcintele cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și le coacem la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până când aluatul este frumos rumenit și crocant la exterior.

Le lăsăm să se tempereze 20-30 de minute, înainte de a le secționa și le servim pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie.

Sunt foarte bune, atât calde cât și reci, nu sunt foarte dulci, iar fructele le-au dat un gust și un aspect plăcut.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.