Aperitive
Pleurotus pane în crustă crocantă
Dacă iubiți preparatele cu ciuperci, sigur veți adora aceste delicioase Pleurotus pane în crustă crocantă!
Sunt bune de servit pe parcursul întregii zile, în timp ce vizionăm emisiunea preferată, sau în timp ce butonăm tabletele. Sunt bune de luat și la pachete, dar sunt de mare efect și pe un platou cu aperitive.
Nu vă spun cât de bune sunt alături de un pahar de bere rece, sau, la polul opus, alături de o cană cu iaurt!
Se pot pregăti fie la cuptor, fie prăjite în baie de ulei, însă eu le-am pregătit la minunata Friteuză Supreme Hot Air Fryer. (click pe link pentru detalii!)
Ador această friteuză și o recomand cu toată încrederea, pentru că este de mare ajutor în bucătărie!
Am mai pregătit la friteuză și rețetele:
Tartă cu caise și fulgi de migdale
Ingrediente
- 650 gr ciuperci pleurotus, proaspete
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 150 gr pesmet
- sare și piper
Rețeta Pleurotus pane în crustă crocantă -Mod de preparare
Mai întâi pregătim ciupercile pleurotus.
Curățăm ciupercile de impurități, le tăiem partea rădăcinoasă și în funcție de mărime, le porționăm în buchețele de 2-3 ciuperci.
Le spălăm bine în apă rece și le fierbem pentru 12-15 minute, în apă clocotită, cu sare.
Le scoatem într-o sită și le trecem prin jet de apă rece.
Amestecăm cele trei ouă cu sare, piper și o linguriță de făină.
Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.
Trecem ciupercile pe ambele părți, mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin pesmet.
Le așezăm pe cele trei grilaje ale friteuzei. Eu am așezat și hârtie de copt pe grilaje, dar nu era chiar necesară.
Introducem grilajele în friteuză, pe rafturile destinate acestora și setăm funcția friptură, la valorile implcite( 20 de minute/200 de grade)
Ciupercile se rumenesc frumos, iar crusta devine crocantă, așa cum ne place să fie bună de ronțăit.
Sunt de mare efect și vă invit să le testați și voi!
COMENTARII