Gătește Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu crumble
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blatul prăjiturii într-o tavă de 25/25 cm:
- 3 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 125 ml ulei
- 200 gr brânză Philadelphia
- 200 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 8 caise
- 100 gr afine.
- Pentru crumble:
- 75 gr unt gras
- 30 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 gr făină
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Mai întâi pregătim caisele și afinele pe care le spălăm și le scurgem bine. Caisele le spargem în două și îndepărtăm sâmburii. Apoi le tăiem în sferturi și le lăsăm deoparte.
Apoi pregătim o tavă de 25/25 cm în care punem hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru a pregăti compoziția de prăjitură cu afine și caise, acoperită cu crumble, spargem ouăle în bolul mixerului. Adăugăm un praf de sare peste ele și tot zahărul. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele până când compoziția rezultată devine spumoasă, iar zahărul este diluat.
Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția. Adăugăm brânza și din nou omogenizăm compoziția.
Amestecăm făina cu praful de copt, trecem amestecul prin sită și îl adăugăm treptat în compoziția de mai sus. Omogenizăm ușor compoziția și o întindem în tava pregătită. O nivelăm uniform la suprafață. Apoi așezăm sferturile de caise deasupra, cu spărtura în sus, iar printre ele presărăm afinele.
Pregătim rapid aluatul de crumble prin amestecarea făinii cu zahărul, sarea și untul rece tăiat în cuburi. Vom obține niște firimituri pe care le presărăm deasupra fructelor.
Introducem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură cu afine și caise, acoperită cu crumble, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII