Dulciuri

Prăjitură cu mere și brânză

Prăjiturile cu brânză și fructe proaspete au devenit foarte apreciate de la un timp pentru gust, textură și aspect. Rețetele sunt o continuă provocare, pentru că ne fac să le încercăm în diferite combinații. Una dintre acestea este rețeta de prăjitură cu mere și brânză.

Nu are cum să nu te cucerească o astfel de combinație, așa cum cucerește și prăjitura cu pere și brânză.

Prăjiturile cu mere sunt printre cele mai des preparate pentru că merele sunt fructele cele mai accesibile. Se găsesc pe piață în orice sezon și le putem combina în multe feluri. Putem prepara plăcinte cu mere, tarte, cornuri, checuri, cheesecake-uri, prăjituri și torturi și absolut toate ne plac.

Vedeți aici și o rețetă de plăcintă țărănească cu mere caramelizate. Este una dintre preferatele noastre. Are un aluat cu iaurt și untură, foarte fraged și gustos.

Iar cea mai îndrăgită rețetă cu mere din categoria torturilor, este rețeta de tort cu mere si crema de zahar ars.

Cum se prepară rețeta de prăjitură cu mere și brânză

Prăjitura de față se prepară dintr-un aluat ca de clătite, dar cu o textură mai consistentă. Brânza amestecată cu ouă și smântână se combină cu felii de mere pentru un aspect mai plăcut, dar și gust delicios.  Prăjitura se coace în două etape ca la rețeta de prăjitură turnată cu mere.

Dacă vă place combinația de mere cu brânză, nu ezitați să încercați rețeta.

Iar dacă doriți și mai multe rețete de deserturi cu mere, găsiți pe blog o întreagă colecție.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mere și brânză.

Prăjitură cu mere și brânză porționată pe o farfurie albă și pe un suport de lemn, decorată cu frunze de mentă, alături de un bol cu mere

Gătește Prăjitură cu mere și brânză

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16

Prăjitură cu brânză și mere porționată pe o farfurie albă și pe un suport de lemn, decorată cu frunze de mentă, alături de un bol cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat într-o formă de copt de 20/20 cm:
  • 2 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • Pentru crema de brânză cu mere:
  • 3 mere feliate
  • 200 gr brânză dulce
  • 2 ouă
  • 150 gr smântână acră
  • 30 gr de griș
  • 100 gr de zahăr
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului, apoi a merelor și a compoziției cu brânză.

Dar înainte de ne apuca de amestecat ingredientele pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru prepararea aluatului amestecăm, într-un bol, ouăle presărate cu sare. Apoi adăugăm zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecăm intens până când compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.

Adăugăm pe rând, uleiul, laptele și omogenizăm după fiecare. La final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt.

Ungem forma de copt cu ulei și turnăm în ea jumătate din compoziția de aluat. Punem forma la cuptor pentru 10 minute, atât cât să se rumenească aluatul ușor la suprafață.

Între timp, îndepărtăm cotoarele de la mere. Feliem merele nu foarte subțire și le punem într-un vas cu apă rece. Amestecăm într-un bol brânza cu zahărul, ouăle și smântâna. Adăugăm grișul și feliile de mere scurse bine. Oprim feliile de la un măr pentru a le așeza la suprafața prăjiturii.

Scoatem tava din cuptor și întindem compoziția de brânză cu mere peste blatul semi copt. Deasupra întindem restul de aluat și așezăm feliile de mere oprite. Dăm din nou forma de copt la cuptor pentru 15-20 de minute.

Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.

Este delicioasă și arată tare apetisant.