Gătește Prăjitură cu mere și brânză
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat într-o formă de copt de 20/20 cm:
- 2 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 gr făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja de la 1 lămâie bio
- Pentru crema de brânză cu mere:
- 3 mere feliate
- 200 gr brânză dulce
- 2 ouă
- 150 gr smântână acră
- 30 gr de griș
- 100 gr de zahăr
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului, apoi a merelor și a compoziției cu brânză.
Dar înainte de ne apuca de amestecat ingredientele pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru prepararea aluatului amestecăm, într-un bol, ouăle presărate cu sare. Apoi adăugăm zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecăm intens până când compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.
Adăugăm pe rând, uleiul, laptele și omogenizăm după fiecare. La final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt.
Ungem forma de copt cu ulei și turnăm în ea jumătate din compoziția de aluat. Punem forma la cuptor pentru 10 minute, atât cât să se rumenească aluatul ușor la suprafață.
Între timp, îndepărtăm cotoarele de la mere. Feliem merele nu foarte subțire și le punem într-un vas cu apă rece. Amestecăm într-un bol brânza cu zahărul, ouăle și smântâna. Adăugăm grișul și feliile de mere scurse bine. Oprim feliile de la un măr pentru a le așeza la suprafața prăjiturii.
Scoatem tava din cuptor și întindem compoziția de brânză cu mere peste blatul semi copt. Deasupra întindem restul de aluat și așezăm feliile de mere oprite. Dăm din nou forma de copt la cuptor pentru 15-20 de minute.
Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.
Este delicioasă și arată tare apetisant.
COMENTARII