Mâncăruri cu carne

Pulpa de porc cu legume la cuptor

 

Pulpa de porc cu legume la cuptor, o friptura delicioasa, suculenta si usor de preparat. Timpul de gatire este intr-adevar mai mare dar nu prea aveti nimic de facut in afara de a supraveghea friptura si a curata cateva legume.

Asadar incercati-o, este o reteta simpla cu un rezultat grozav, carnea este frageda, gustoasa si merge de minune alaturi de sosul si legumele din tava.

 

Ingrediente:

 

  • 1,5 kg pulpa de porc cu os si sorici
  • 3-4 linguri de ulei (sau untura )
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei dulce
  • cimbrisor verde (sau cimbru)
  • 200 ml vin alb sau rose
  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde (mult mai bun rosu)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie mare

 

Mod de preparare pentru reteta pulpa de porc cu legume la cuptor:

 

Pregatiti o tava incapatoare si puneti bucata de carne in ea. Sarati, piperati, adaugati uleiul, presarati boiaua, frunzulite de cimbrisor si usturoiul trecut prin presa sau dat pe razatoarea fina.

Crestati soriciul din loc in loc.

Masati bine carnea pe ambele parti, adaugati vinul, acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu si bagati tava la cuptor la 190°C.

Este important sa fie acoperita bine tava, astfel incat sa nu se evapore lichidul mult prea repede. Dar, puteti completa cu apa calduta.

Verificati fripura si daca, dupa o ora, o ora si jumate (depinde de cat de mare este bucata de carne), furculita inta usor in ea, este timpul sa punem legumele.

Cartofii taiati-i felii nu prea groase, morcovii rondele, ceapa feliata mai mare, rosia si ardeiul felii. Daca tava voastra este mai incapatoare, puteti pune inca un cartof doi il plus, morcov sau ce va place mai mult.

Sarati si piperati legumele si, daca lichidul din tava a scazut prea mult, adaugati un paharel de apa.

Acoperiti din nou si puneti vasul la cuptor.

Pulpa de porc cu legume la cuptor

Cand legumele sunt aproape gatite, descoperiti tava, mariti temperatura cuptorului la 200-210 ° C si mai lasati-o 20 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Mancati friptura calda alaturi de legume. Un pahar de vin rosu, merge de minune.

Spor la treaba si pofta buna!

Pulpa de porc cu legume la cuptor

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.