Gătește Red Velvet Cupcakes. Brioșe catifea roșie
Ingrediente
- Pentru aluatul de brioșe:
- 4 ouă
- 400 gr făină
- 10 gr cacao
- 250 gr zahăr
- 250 gr iaurt
- 150 gr unt
- 50 ml ulei
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 3 picături de colorant gel roșu
- Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 100 ml frișcă lichidă
- 200 gr ciocolată albă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de brioșe, începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un vas, la foc încet, topim untul în uleiul încălzit deja și lăsăm compoziția să se tempereze.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, presărate cu un praf de sare. Când devin spumoase și cristaline, adăugăm, treptat, zahărul. Batem albușurile cu zahăr până obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu untul topit în ulei, după temperare. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul diluat în zeama de lămâie. Omogenizăm compoziția și încorporăm făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt, adăugate treptat. La final, adăugăm colorantul alimentar și amestecăm ușor pentru omogenizare.
Punem hârtiuțe speciale în formele de brioșe și le ungem cu puțin ulei la interior. Le umplem pentru 3/4 din capacitate, cu aluatul pentru Red Velvet Cupcakes.
Punem tava cu brioșe la cuptor și le coacem pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până trec testul scobitorii. Le lăsăm să se răcească, apoi le putem decora.
Preparăm crema de mascarpone cu ciocolată albă.
Într-un vas, la foc mic, punem frișca lichidă . O lăsăm să se înfierbânte, dar fără a atinge punctul de fierbere. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens până când aceasta se topește și compoziția este omogenă. Dăm vasul cu compoziția de ciocolată la rece. După răcire, introducem mixerul în compoziție și o mixăm până când capătă volum și cremozitate. Încorporăm, treptat, mascarponele, adăugăm și un praf de sare, esența de vanilie și din nou omogenizăm compoziția.
Dăm crema de ciocolată albă cu mascarpone la rece pentru 30-40 de minute.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, creăm aveline din crema albă deasupra brioșelor catifea roșie. Le decorăm cu cristale de zahăr colorate cu roșu și le dăruim cu dragoste celor dragi.
COMENTARII