Gătește Roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 3 roșii mari și crețe
- 100 gr orez
- sare și piper
- 1 cub mic de unt
- 50 gr mazăre
- 250 gr file de ton în ulei de măsline
- 50 gr măsline negre
- 1 morcov
- 2 ouă fierte
- pătrunjel verde și busuioc verde.
Mod de preparare
Pentru a prepara delicioasele roșii umplute începem cu fierberea orezului. Fierbem orezul în apă respectând proporția de 1:3. Adăugăm sare, iar la final de fierbere adăugăm și puțin unt. După fierbere lăsăm orezul să se răcească.
În alt vas fierbem mazărea cu morcovul în apă cu puțină sare. Și pe acestea le vom fierbe al dente. După fierbere le scurgem și le lăsăm la răcit. Apoi dăm morcovul pe răzătoare.
Între timp ne ocupăm de pregătirea celorlalte ingrediente.
Fierbem ouăle tari, le decojim și le tocăm mărunt. Scurgem tonul din ulei, iar măslinele le tocăm mai mărunt. Tocăm mărunt și câteva frunze de pătrunjel verde și câteva de busuioc.
Apoi amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol.
Spălăm roșiile și decupăm un căpăcel de la fiecare, din partea superioară cu codița.
Scobim interiorul roșiilor, doar partea suculentă cu semințe. Lăsăm marginile mai grosiere pentru că dorim să simțim și gustul roșiilor.
Apoi le umplem cu amestecul de ingrediente și le acoperim cu căpăcelele decupate anterior.
Putem servi delicioasele roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume alături de o salată verde, simplă, sau alături de alte gustări pe bază de brânzeturi.
COMENTARII