Gătește Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
10-12
Ingrediente
- Pentru ruladă:
- 1 mușchiuleț de porc
- sare după gust
- 1 linguriță cu condimente pentru carne de porc
- 30 ml ulei
- 450 gr ciuperci conservate
- 2-3 căței de usturoi
- 150 gr de cașcaval feliat
- 300 gr de bacon feliat subțire
- Pentru servit:
- cartofi
- broccoli
- roșii
Mod de preparare
Pregătim rulada.
Punem mușchiulețul de porc pe blatul de lucru și îl secționăm pe jumătate, dar fără a-l străpunge de tot. Formăm din el o foaie pe care să o putem rula ulterior cu ciupercile și cașcavalul în interior.
Așezăm o tavă peste mușchiuleț și îl presăm ușor să se aplatizeze. Apoi ungem mușchiulețul cu ulei și presărăm sarea și condimentele peste el. Așezăm ciupercile din conservă bine scurse și amestecate cu rondele de usturoi. Peste ciuperci așezăm felii subțiri de cașcaval.
Apoi rulăm carnea cu ciupercile și cașcavalul în interior și îmbrăcăm rulada în felii subțiri de bacon.
Punem rulada într-o tavă cu hârtie de copt. Înfășurăm rulada în hârtie de copt și o acoperim cu o folie de aluminiu.
Dăm vasul la cuptor și preparăm rulada la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute acoperită. Apoi o mai preparăm pentru 15-20 de minute și descoperită, pentru a se rumeni frumos feliile de bacon.
Pentru garnitură preparăm cartofi la cuptor cu unt și broccoli, sau ce garnitură preferă fiecare.
Spor și poftă bună!
COMENTARII