Gătește Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- 500 gr ficat de pui
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 linguriță cu boia de ardei
- 1-2 foi de dafin
- 2-3 ardei iuți.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm ficatul de pui, îl clătim și îl punem fie în apă rece, fie în lapte. Laptele va stopa scurgerea sângelui din ficat și îl va coagula în interiorul acestuia. În plus, ficățeii vor ieși mai cremoși și mai fragezi.
După ce vor sta în lapte pentru aproximativ 30 de minute, scurgem bine ficățeii și îi tamponăm cu prosoape de hârtie. Apoi îi rumenim într-o tigaie cu ulei, întorcându-i pe toate părțile. Adăugăm și foile de dafin și presărăm sare, piper și boia de ardei.
Când ficățeii sunt pătrunși, adăugăm ceapa verde și usturoiul verde, tocate mărunt. Le amestecăm bine prin tigaia cu ulei și le preparăm pentru 4-5 minute. Transferăm aceste ingrediente într-o sită să se scurgă uleiul și să se răcească.
Pieptul de pui îl filetăm așa încât să obținem 2-3 bucăți întinse, numai bune de rulat. Le aplatizăm ușor presându-le cu o tavă și le presărăm cu sare și piper.
Când ficatul este răcit, îl adăugăm împreună cu ceapa verde și usturoiul verde peste bucățile de carne. Adăugăm și câte un ardei iute, sau câte un ardei capia mai subțire și rulăm.
Înfășurăm ruladele în folie termorezistentă și le fierbem într-o oală cu apă timp de 30-35 de minute. Bineînțeles că putem prepara ruladele și la cuptor, dacă le dorim sub formă de friptură.
Este absolut delicioasă această ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde, indiferent de modul de preparare.
COMENTARII