Gătește Rulouri cu urzici și usturoi
Timp de preparare
35
Nivel
mediu
Porții
9
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 550 gr făină
- 15 gr drojdie proaspătă
- 1 ou
- 50 gr unt
- 1 linguriță de zahăr
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 ml lapte
- Pentru umplutura de urzici:
- 500 gr urzici proaspete
- 1,5 litri de apă, pentru opărit
- 15 gr unt + 1 linguriță ulei
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- sare, după gust
- 50 gr mozzarella răzuită
Mod de preparare
Mai întâi pregătim aluatul pe care îl lăsăm aproximativ 40 de minute la dospit.
Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură la mijlocul ei. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până la lichefiere. Diluăm amestecul cu puțin lapte cald, adăugăm și o linguriță de făină. Turnăm acest amestec în adâncitura din făină și acoperim bolul cu un ștergar. Îl lăsăm 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecăm oul cu untul topit și temperat, dar și o linguriță de sare.
Adăugăm acest amestec în bolul cu făina și drojdia activată. Amestecăm toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm la dezvoltat pentru 40-45 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Curățăm bine urzicile și le spălăm în 4-5 ape reci. Le opărim pentru 1 minut în apă clocotită, apoi le scoatem într-o sită. După ce se mai temperează le tocăm mărunt.
Curățăm ceapa verde și usturoiul verde, le tocăm mărunt. Punem untul la topit într-o tigaie unsă cu puțin ulei și adăugăm ceapa și usturoiul. le amestecăm puțin prin untul topit atât cât să se înmoaie ușor. Presărăm sare și puțin piper, apoi adăugăm urzicile tocate. Stingem focul și amestecăm bine urzicile cu ceapa și usturoiul din tigaie.
Cum formăm și coacem delicioasele rulouri cu urzici și usturoi
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară, pe masa de lucru presărată cu făină. Peste foaia de aluat întindem amestecul de urzici cu ceapă și usturoi. Presărăm puțină mozzarella răzuită și rulăm bine aluatul cu ingredientele în interior. Mozzarella o adăugăm ca element de legătură. În timpul coacerii se va topi și va uni ingredientele între ele.
Tăiem ruloul în rondele de 2-3 cm grosime și le așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Punem tava la cuptor și coacem rulourile pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Sunt delicioase atât calde cât și reci, servite alături de un pahar cu iaurt sau un ceai aromat.
Pot fi servite și cu ketchup, sau cu un sos de iaurt cu castraveți.
COMENTARII