Gătește Rulouri de bezea cu alune și ciocolată
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru 2 foi de bezea cu laturile de 23/36 cm:
- 6 albușuri de ouă medii
- 200 gr de zahăr
- 150 gr de alune de pădure măcinate fin
- 50 gr de făină
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 500 ml de lapte
- 50 gr de amidon
- coaja și sucul de la o lămâie
- 200 gr de unt cu peste 80 % grăsime
- Pentru glazură:
- 100 gr de zahăr
- 25 gr de cacao
- 200 ml de apă
- 50 gr de unt
- 50 gr de ciocolată amăruie
Mod de preparare
Începem cu prepararea foilor de bezea cu alune. Mai întâi coacem ușor alunele la cuptor, pentru 10 minute la 200 de grade. Apoi îndepărtăm cojile care se separă de alune și măcinăm alunele foarte fin.
Reducem temperatura cuptorului la 170 de grade și setăm funcția de ventilație.
Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până când devin cristaline. Adăugăm, treptat, zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Le mixăm până când obținem o bezea fermă. Apoi scoatem mixerul și folosim în continuare o spatulă. Adăugăm, treptat, alunele măcinate și făina. Încorporăm aceste ingrediente în bezea folosind mișcări circulare, de jos în sus.
Punem hârtie de copt în două tăvi și întindem bezeaua cu alune în acestea. Dăm tăvile la cuptor pentru 15 minute, la 170 de grade Celsius, cu ventilație. Le lăsăm să se răcească pe hârtia de copt.
Pentru crema de gălbenușuri cu lămâie și unt amestecăm într-o cratiță cu pereți dubli gălbenușurile cu un praf de sare. Apoi adăugăm zahărul și coaja de lămâie răzuită fin și le amestecăm până când devin spumoase. Adăugăm laptele, apoi făina și omogenizăm bine compoziția.
Fierbem crema de gălbenușuri cu lămâie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând intens pentru a nu se lipi. Acoperim crema cu o folie de prospețime și o lăsăm la răcit. Apoi încorporăm în cremă untul moale, adăugându-l treptat și omogenizând crema cu ajutorul mixerului. Adăugăm și sucul de la lămâie. Lăsăm crema să se răcească.
Preparăm glazura de ciocolată prin fierberea ingredientelor după ce le amestecăm foarte bine într-o crăticioară. Lăsăm glazura de ciocolată să se răcească.
Întindem crema peste foile de bezea cu alune, după ce acestea s-au răcit. Tăiem fâșii din foile cu cremă, pe lungime și le rulăm. Apoi tăiem rulourile în bucăți mai micuțe.
Trecem rulourile cu capetele prin ea. Le așezăm pe platouri și așteptăm să se întărească glazura pentru a le servi.
COMENTARII