Gătește Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Timp de preparare
30 min
Ingrediente
- 2 dovlecei cruzi
- 300 gr brânză feta
- 300 gr brânză proaspătă, de vaci
- 50 gr cremă de brânză
- frunze de busuioc
- oregano uscat
- 500 gr roșii
- sare și piper
- 1 ceapă
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
- boia de ardei, dulce
Mod de preparare
Se pregătește mai întâi compoziția de brânză pentru umplut rulourile de dovlecei. Se amestecă cele trei tipuri de brânzeturi și se adaugă oregano uscat, frunze de busuioc verde, rupte mărunt și boia de ardei dulce. Se lasă deoparte, la rece.
Următorul pas constă în pregătirea sosului de roșii. Se opăresc roșiile, se curăță și se toacă mărunt. Se călește în ulei de măsline o ceapă tocată cât mai mărunt și se adaugă un cățel de usturoi tocat rondele. Apoi se adaugă roșiile și se fierbe sosul până când devine consistent. Se potrivește gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc.
Dovleceii se spală și se feliază longitudinal cu ajutorul unui feliator. Se trag feliile de dovlecei la tigaia încinsă, unsă ușor cu ulei, atât cât să se înmoaie ușor și să se poată modela.
Pe un plan de lucru se așază 5-6 felii de dovlecei ușor petrecute, una peste cealaltă. Peste acestea se adaugă 2 linguri din compoziția de brânză și se rulează. Rulourile obținute se scufundă în sosul de roșii și se mai fierb împreună 8-10 minute, nu mai mult, pentru a nu se topi brânzeturile. Spre final de fierbere a minunatelor rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, se mai adaugă în sos un cățel de usturoi răzuit.
După stingerea focului, sau în timpul servirii se mai decorează preparatul cu frunze proaspete de busuioc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII