Gătește Salată de dovlecel cu păstăi de fasole
Timp de preparare
20 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 500 gr păstăi de fasole
- 500 ml apă
- sare și piper
- 200 gr iaurt grecesc
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de maioneză
- 1 linguriță de ulei
- 1 legătură de mărar verde
Mod de preparare
Mai întâi curățăm păstăile de fasole, de capete, le spălăm și le punem la fiert în apă clocotită cu puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până se pătrund bine, apoi le scoatem în apă rece. Le scurgem și le tocăm mărunt.
Dovlecelul bine spălat îl dăm pe răzătoarea mare și îl tragem ușor la tigaia unsă cu puțin ulei. Punem un capac peste tigaie, pentru a se înăbuși răzătura de dovlecel. După ce se pătrunde, punem răzătura de dovlecel la scurs, într-o sită.
Cât timp se scurg și răcesc ingredientele preparăm și maioneza pe care o amestecăm cu iaurtul bine scurs și cu usturoiul răzuit.
Amestecăm păstăile de fasole cu dovlecelul răzuit. Adăugăm amestecul de maioneză cu iaurt și usturoi, mărarul tocat și omogenizăm salata.
O mai asezonăm, după necesitate, cu sare și piper și o dăm la rece, într-o caserolă cu capac.
Spor și poftă bună!
COMENTARII