Gătește Salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- Pentru prepararea omletei:
- 2 ouă
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 50 gr parmezan
- sare și piper
- puțin unt.
- Pentru salata de fasole verde:
- 300 gr păstăi de fasole verde
- apă și sare
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1-2 roșii mari.
Mod de preparare
Începem cu prepararea omletei pe care o rulăm imediat după preparare.
Într-un bol, punem verdeața tocată și adăugăm cele două ouă. Adăugăm și parmezanul răzuit, sare și piper după gust și omogenizăm amestecul de ingrediente.
Punem o tigaie la încins și topim un cub mic de unt în ea. Adăugăm compoziția de ouă cu verdeață și parmezan și rumenim frumos omleta pe ambele părți.
O scoatem pe un platou sau un tocător de lemn și o rulăm imediat.
Apoi tăiem ruloul de omletă în rondele de 2-3 cm grosime.
Fasolea verde după ce o clătim bine cu apă rece o opărim în apă clocotită cu sare pentru 4-5 minute.
O scurgem bine, o tocăm în bucăți mai mici și o mai preparăm puțin la tigaie cu ulei, o ceapă tocată și un cățel de usturoi tocat.
Pentru a amesteca delicioasa salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii, luăm un bol încăpător și punem în el roșiile tăiate în bucăți mici. Peste ele adăugăm păstăile de fasole cu ceapa, usturoiul și uleiul din tigaie. Apoi adăugăm rondelele de omletă rulată și putem savura delicioasa salată.
Poate fi o salată caldă, dar poate fi servită și rece.
COMENTARII