Gătește Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr vinete coapte
- 1 căpățână de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 vârf de linguriță cu piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- opțional, 1 lingură de maioneză/iaurt/smântână.
Mod de preparare
Punem vinetele la copt, după ce le spălăm și le înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Nu le coacem foarte mult așa cum procedăm pentru salata clasică pentru a nu se sfărâma. Este mai gustoasă și mai interesantă salata dacă tăiem vinetele în bucăți și nu le tocăm.
După ce se coc vinetele, le curățăm și le lăsăm la scurs.
Ne ocupăm de usturoi pe care îl curățăm și îl pisăm foarte bine presărat cu sare. Adăugăm ulei și amestecăm usturoiul pisat, iar dacă îl dorim foarte fin îl trecem prin sită.
Adăugăm și puțin piper pentru un plus de gust picant.
Apoi tăiem vinetele în bucăți și le trecem prin acest mujdei de usturoi.
Tocăm pătrunjelul verde mărunt și îl amestecăm cu vinetele și usturoiul.
Este foarte gustoasă această salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, preparată simplă. Dar dacă o dorim în combinațiile amintite mai sus, mai întâi amestecăm mujdeiul cu maioneza, iaurtul sau smântâna și apoi cu bucățile de vinete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII