Salate

Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde

Salata de vinete este una dintre cele mai adorate salate, în special vara când apar vinetele de grădină. Cel mai des preparăm rețeta clasică de vinete cu ceapă și ulei sau cu ceapă și maioneză. Însă mai simțim nevoia și de diversitate și combinăm vinetele altfel. De data aceasta avem o rețetă de salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde.

Este destul de simplu de preparat și are un gust deosebit. Usturoiul aduce un plus de gust picant salatei, iar pătrunjelul un plus de aromă și prospețime.

O altă rețetă cu vinete pe care v-o recomand de pe blog este cea de salată de vinete cu ardei și usturoi. Este puțin mai complexă decât cea de azi, iar dacă adorați gustul ardeiului copt, încercați-o cu încredere.

Și vă mai recomand să încercați rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. Este o rețetă de post cu o combinație interesantă de ingrediente, dar care fac echipă bună și sănătoasă, împreună.

Cum preparăm rețeta de salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde

Pentru rețeta de față coacem vinetele așa cum procedăm și pentru rețeta clasică de salată. Dar nu le tocăm mărunt și le lăsăm în bucăți mai mari. Din usturoi preparăm un mujdei clasic. Dacă vreți salata puțin mai consistentă, mujdeiul îl puteți amesteca fie cu o lingură de maioneză, fie cu una de iaurt sau una de smântână.

Este foarte gustoasă în toate aceste combinații.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete interesante de salată de vinete pe care le puteți prepara.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde.

Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde în bol maro, alături de o lingură, o căpățână de usturoi, pătrunjel verde și o sticlă de ulei

Gătește Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde în bol maro, alături de o lingură, o căpățână de usturoi, pătrunjel verde și o sticlă de ulei

Ingrediente

  • 500 gr vinete coapte
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță cu piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • opțional, 1 lingură de maioneză/iaurt/smântână.

Mod de preparare

Punem vinetele la copt, după ce le spălăm și le înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Nu le coacem foarte mult așa cum procedăm pentru salata clasică pentru a nu se sfărâma. Este mai gustoasă și mai interesantă salata dacă tăiem vinetele în bucăți și nu le tocăm.

După ce se coc vinetele, le curățăm și le lăsăm la scurs.

Ne ocupăm de usturoi pe care îl curățăm și îl pisăm foarte bine presărat cu sare. Adăugăm ulei și amestecăm usturoiul pisat, iar dacă îl dorim foarte fin îl trecem prin sită.

Adăugăm și puțin piper pentru un plus de gust picant.

Apoi tăiem vinetele în bucăți și le trecem prin acest mujdei de usturoi.

Tocăm pătrunjelul verde mărunt și îl amestecăm cu vinetele și usturoiul.

Este foarte gustoasă această salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, preparată simplă. Dar dacă o dorim în combinațiile amintite mai sus, mai întâi amestecăm mujdeiul cu maioneza, iaurtul sau smântâna și apoi cu bucățile de vinete.

Spor și poftă bună!