Gătește Sardine marinate la gratar. Reteta simpla
Ingrediente
- 500 g sardine proaspete sau congelate
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 varf de lingurita de piper proaspat macinat
- un catel de usturoi
- o lingurita de oregano sau cimbru uscat
- 1 lingurita rasa de sare
Mod de preparare
Mod de preparare sardine marinate la gratar
Curtati de solzi si intestine sardinele, apoi spalati-le bine, cu atentie, pentru ca sunt foarte delicate.
Intr-un bol marisor puneti uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul, oregano sau cimbrul uscat si catelul de usturoi dat pe razatoarea fina.
Amestecati bine, puneti sardinele peste marinada si acoperiti-le pe cat posibil cu aceasta. Puneti deasupra o folie alimentara si lasati-le la marinat cel putin o ora.
Apoi frigeti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, pe un gratar de gradina sau pe o tigaie grill.
Mancati-le calde, alaturi de garnitura preferata, stropite din belsug cu zeama de lamaie. Sau, daca va place, merge de minune o saramura aromata. Pofta buna!
COMENTARII