Gătește Sirop din muguri de brad preparat în casă
Ingrediente
- 600 gr muguri de brad
- 1500 ml apă
- 1200 gr zahăr
- sucul de la o lămâie bio
Mod de preparare
Mugurii de brad, proaspăt culeși, se pun într-un vas și se clătesc bine cu apă rece. Apoi se scurg, se adaugă apa peste ei și se pune vasul la foc mediu.
Când apa atinge punctul de fierbere, se micșorează intensitatea focului și se lasă mugurii de brad la fiert timp de o oră. Se reduce, treptat, focul până la minim.
Apoi, se dă vasul la rece pentru 24 de ore. Se strecoară lichidul printr-un tifon curat și se storc bine mugurii de brad prin acel tifon pentru a nu se pierde niciun strop din seva lor.
Cantitatea de lichid rezultată se măsoară și se pune zahăr în proporție de 1:1.
Se pune lichidul amestecat cu zahărul din nou la fiert, la foc mic. Se lasă până când capătă consistența unui gel, sau ca siropul pentru dulceață.
Spre finalul fierberii se adaugă și sucul de la o lămâie.
Siropul din muguri de brad se pune fierbinte în sticle sterilizate.
Se înfiletează capacele și se acoperă cu pături, lăsându-le așa până la răcirea completă. Apoi se trec în cămară și se pot păstra până la 2 ani, nedesfăcute.
Au rezultat două sticle de 750 ml.
COMENTARII