Gătește Sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc
Timp de preparare
120 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 3 kg roșii de grădină bine coapte
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 5-6 crenguțe de busuioc
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Spălăm roșiile, le ștergem bine apoi le tăiem în bucăți mai mici și le trecem prin separatorul de semințe.
Într-o cratiță, punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt, împreună ci 2-3 căței de usturoi tocați rondele. Nu prăjim ceapa, ci doar o lăsăm să se pătrundă ușor, pentru a-și degaja gustul în ulei. Presărăm si puțină sare peste ea. Apoi adăugăm roșiile separate de semințe și pielițe.
Fierbem sosul de roșii până când scade sub jumătate și devine consistent.
Pe parcursul fierberii, adăugăm în sos și crenguța de cimbru. Adăugăm și condimentele, iar spre final de fierbere, adăugăm frunzele de busuioc tocate mărunt.
Sterilizăm borcanele și le umplem fierbinți cu sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc, de asemeni, fierbinte. Închidem bine capacele borcanelor și le acoperim cu o pătură, lăsându-le acolo până când se răcesc.
Le etichetăm și le trecem în cămară.
COMENTARII