Gătește Spaghete de dovlecei la tigaie
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 1 dovlecel verde, crud
- sare pentru deshidratat
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc
- sare și piper
- fulgi de chili
Mod de preparare
Dovlecelul spălat bine se pune în aparatul de spiralat și se transformă în spaghete.
Se pun spaghetele de dovlecel într-o sită și se presară cu sare. Se amestecă ușor pentru a nu le rupe și se lasă la deshidratat.
Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins. Se adaugă usturoiul curățat și feliat și frunzele de busuioc tocate mărunt. Se amestecă pentru 1-2 minute, atât cât să se aromatizeze uleiul. Apoi se trece printr-o sită și se pune din nou în tigaie.
Spaghetele de dovlecei se tamponează ușor cu prosoape de hârtie și se adaugă în tigaie.
Se amestecă ușor cu o spatulă, dar și prin rotirea tigăii și prin aruncare ca la rețetele de paste.
Nu se țin mult în tigaie pentru a nu lăsa lichid și a rămâne ușor crocante.
Spaghetele de dovlecei se servesc simple, presărate cu fulgi de chili, sau piper măcinat, cu brânzeturi și roșii proaspete sau cu chiftele preparate la cuptor.
Sunt delicioase în toate combinațiile.
COMENTARII