Aperitive

Ștrudel cu spanac, bacon și cașcaval

Acest ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval este ideal pentru un mic dejun consistent, o gustare sofisticată sau pentru un platou cu aperitive diverse. Îl poți prepara și atunci când vrei să faci curățenie prin frigider pentru a consuma ingrediente rămase de la alte mese.

Rețeta nu este complicată, iar ingredientele sunt puține și la îndemână. Poți adapta rețeta după propriul gust adăugând și alte ingrediente. Poți înlocui șunca cu piept de pui sau alte tipuri de carne, chiar și cu pește.

Una dintre rețetele cu pește de pe blog, pe care o poți testa este cea de empanadas cu ton în sos de roșii. Tonul se adaugă din conservă. Iar în uleiul pe care îl scurgem de la acesta pregătim rapid un sos de roșii cu ceapă și usturoi.

Iar dintre rețetele cu carne de pui de pe blog îți recomandăm să încerci rețeta de bocceluțe din aluat, cu spanac și piept de pui. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemâna oricui. Aluatul pentru bocceluțe se prepară după rețeta clasică de paste, cu sau fără ou. Iar umplutura este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și hrănitoare.

Despre rețeta de ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval

 

Acest ștrudel are o combinație perfect echilibrată de arome și texturi. Aluatul crocant îmbrățișează o umplutură cremoasă și bogată, în care spanacul proaspăt se combină cu șunca afumată și cașcavalul topit.

În timpul coacerii, baconul își intensifică aroma și adaugă o notă ușor crocantă, spanacul rămâne suculent și plin de nutrienți, iar cașcavalul se topește, legând toate ingredientele într-un strat fin, delicios. Rezultatul este un ștrudel sărat, bogat în gust, care poate fi servit atât cald, cât și rece.

Și tot din categoria ștrudelelor sărate mai poți încerca și rețeta de ștrudel cu șuncă și ciuperci. Are un adevărat spectacol de arome și texturi.

Dar mai găsești pe blog și alte rețete asemănătoare, de unde te poți inspira.

Iar mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval.

Ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval porționat

Gătește Ștrudel cu spanac, bacon și cașcaval

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

10

Ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval porționat

Ingrediente

  •  400 g aluat fraged
  • 250 g spanac proaspăt (sau 150 g spanac congelat, bine scurs)
  • 150 g șuncă tăiată cubulețe
  • 200 g cașcaval ras (gouda, cheddar sau mozzarella)
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 ardei roșu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingură lapte.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea umpluturii.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa tocată fin până devine translucidă.

Adaugă baconul și prăjește-l până devine ușor crocant, apoi adaugă usturoiul tocat și mai lasă 30 de secunde, până își eliberează aroma.

Adaugă spanacul și gătește-l timp de 2-3 minute, până se înmoaie și își reduce volumul. Dacă folosești spanac congelat, asigură-te că l-ai scurs bine înainte. Condimentează cu sare și piper după gust. La final adaugă și ardeiul tăiat în cuburi, fără a-l găti.

Lasă umplutura să se răcească ușor, apoi amestec-o cu cașcavalul ras.

Cum asamblezi ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval

Întinde aluatul foietaj pe o suprafață presărată cu puțină făină.

Așază umplutura de spanac, bacon și cașcaval pe mijlocul aluatului, lăsând margini libere pentru sigilare.

Poți lăsa ștrudelul simplu rulat sau poți tăia marginile laterale în fâșii și le poți împleti peste umplutură pentru un aspect decorativ.

Sigilează bine marginile pentru a preveni scurgerea brânzei în timpul coacerii.

Așază ștrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu îmbinarea în jos.

Preîncălzește cuptorul la 190°C.

Bate oul cu laptele și unge suprafața ștrudelului pentru a obține un aspect auriu și lucios.

Poți presăra semințe de susan sau mac, dacă dorești un plus de textură.

Coace deliciosul ștrudel cu spanac, șuncă și cașcaval timp de 25-30 de minute, până când ștrudelul este frumos rumenit.

Ștrudelul este delicios atât cald, cât și rece. Poate fi servit ca atare sau alături de un sos de iaurt cu usturoi și lămâie, care adaugă un contrast răcoritor.

Merge și cu o salată verde cu roșii cherry, pentru un plus de prospețime. Un sos de smântână cu ierburi aromatice, este ideal pentru un gust mai intens.

Spor și poftă bună!