Gătește Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
Ingrediente
- 1,5 kg roșii cherry
- 3-4 ardei capia, copți
- 1 rădăcină mică de țelină
- 1 cartof
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- cimbru, busuioc și oregano
- sare și piper
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Spălăm bine roșiile cherry și le lăsăm pe crenguțe, dacă se poate. Le lăsăm să se evapore apa, sau le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante, apoi le așezăm într-o tavă de cuptor. Stropim bine roșiile cu ulei de măsline și presărăm condimentele peste ele. Mai așezăm în tavă felii de ceapă și căței de usturoi, necurățați și dăm tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.
Între timp, punem la fiert cartoful și țelina, curățate și tocate în cuburi. Adăugăm apă cât să fie bine acoperite ingredientele și puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse și se pot pasa. Spre final de fierbere, adăugăm și feliile de ceapă coapte, din tavă. pasăm totul ca pentru piure, apoi trecem piureul prin sită.
Când roșiile sunt coapte, le tocăm mărunt împreună cu pătrunjelul și busuiocul verde. Tocăm mărunt și ardeii copți și curățați.
Apoi le trecem prin blender, împreună cu cățeii de usturoi copți și curățați. Trecem totul prin sită. Adăugăm piureul de țelină cu ceapă și cartof și omogenizăm supa cremă de roșii coapte. Asezonăm gustul cu sare și piper și o putem servi simplă, decorată cu roșii cherry coapte, cu pâine prăjită, sau crutoane aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII