Ciorbe / Supe

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi

Cu gust dulce-acrișor și ușor picant, este alegerea perfectă pentru o masă de prânz gustoasă, această rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi.

Supele cremă au devenit preferatele noastre, în special ale copiilor indiferent de sezon. Sunt gustoase, sunt frumos colorate și foarte cremoase, dar și consistente. Pot fi servite calde sau reci, simple sau cu pâine prăjită, crutoane aromate, etc.

Rețetele de supă cremă sunt foarte versatile. Se pot adăuga diferite combinații de legume, condimente și verdețurile preferate.

Una dintre rețetele de supă cremă preferate este rețeta de supă cremă de roșii cu dovlecel. Iar servită cu rulouri din foietaj cu șunculiță crud-uscată și afumată o face chiar deosebită.

Iar una dintre cele mai apreciate rețete de supă cremă, mai ales în sezonul rece, este rețeta de supă cremă de dovleac. Copiii îi adoră textura cremoasă și gustul aromat.

Rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi

Pentru rețeta de față nu sunt necesare foarte multe ingrediente. Legumele se coc stropite cu ulei de măsline, iar pentru cremozitate se poate adăuga o rădăcină de țelină, sau un cartof. Nu necesită smântână decât în timpul servirii, dacă se dorește. Prin coacere legumele își accentuează gustul și aromele, iar supa cremă va avea un gust neașteptat de bun.

Găsiți pe blog mai multe rețete de supă cremă la secțiunea ”Ciorbe și supe”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi.

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți, decorată cu o crenguță de roșii cherry

Gătește Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți, decorată cu o crenguță de roșii cherry

Ingrediente

  • 1,5 kg roșii cherry
  • 3-4 ardei capia, copți
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 1 cartof
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • cimbru, busuioc și oregano
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm bine roșiile cherry și le lăsăm pe crenguțe, dacă se poate. Le lăsăm să se evapore apa, sau le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante, apoi le așezăm într-o tavă de cuptor. Stropim bine roșiile cu ulei de măsline și presărăm condimentele peste ele. Mai așezăm în tavă felii de ceapă și căței de usturoi, necurățați și dăm tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.

Între timp, punem la fiert cartoful și țelina, curățate și tocate în cuburi. Adăugăm apă cât să fie bine acoperite ingredientele și puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse și se pot pasa. Spre final de fierbere, adăugăm și feliile de ceapă coapte, din tavă. pasăm totul ca pentru piure, apoi trecem piureul prin sită.

Când roșiile sunt coapte, le tocăm mărunt împreună cu pătrunjelul și busuiocul verde. Tocăm mărunt și ardeii copți și curățați.

Apoi le trecem prin blender, împreună cu cățeii de usturoi copți și curățați. Trecem totul prin sită. Adăugăm piureul de țelină cu ceapă și cartof și omogenizăm supa cremă de roșii coapte. Asezonăm gustul cu sare și piper și o putem servi simplă, decorată cu roșii cherry coapte, cu pâine prăjită, sau crutoane aromate.

Spor și poftă bună!