Ciorbe / Supe

Supă de cartofi cu morcovi și tăiței

Din categoria supelor simple și delicioase, de post, azi avem o rețetă de supă de cartofi cu morcovi și tăiței. Este gustoasă, este sănătoasă, dar și sățioasă.

Tăițeii îi putem prepara în casă, doar din apă, făină și sare.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru tăiței de casă.

Rețetele de supă și ciorbă sunt nelipsite din meniurile noastre zilnice și în perioadele de post, dar și în afara acestora. Ne plac pentru că sunt versatile și ușor de preparat. Ne plac supele servite fierbinți în sezonul rece, dar și supele servite reci, în sezonul cald.

Și ne mai plac în mod deosebit supele cremă.

Vedeți aici una dintre cele mai adorate rețete de supă cremă din sezonul rece: rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este foarte consistentă și sănătoasă.  Aroma usturoiului se simte subtil, dar este foarte plăcută, mai ales că se întrepătrunde cu aroma celorlalte ingrediente.

Cum se prepară rețeta de supă de cartofi cu morcovi și tăiței

Pentru supa din rețeta de azi nu avem mare lucru de făcut, mai ales dacă nu optăm să preparăm tăițeii în casă. Fierbem cele două ingrediente principale, cartofii și morcovii în apă cu sare. Dar mai adăugăm și câteva ingrediente, care nu pot lipsi din rețetele de supă: ceapa, uleiul și verdeața.

Consistența supei o reglăm din cantitatea de tăiței adăugată. Iar gustul îl potrivim din câteva condimente.

Este una dintre acele supe despre care ne place să spunem că este, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

O rețetă asemănătoare mai puteți descoperi și aici.

Dar găsiți pe blog mult mai multe astfel de rețete, de unde o puteți alege pe cea care se apropie de gustul vostru.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de cartofi cu morcovi și tăiței.

Două porții de supă de cartofi cu morcovi și tăiței, alături de o sticlă cu ulei aromatizat

Gătește Supă de cartofi cu morcovi și tăiței

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

8

Două porții de supă de cartofi cu morcovi și tăiței, alături de o sticlă cu ulei aromatizat

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 200 gr de tăiței
  • 2,5 litri de apă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de ulei aromat
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper, după gust
  • mărar și pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm legumele, le clătim bine și le tocăm în funcție de tipul fiecăruia. Ceapa o tocăm în fâșii, iar 1/2 din morcov îl răzuim în fâșii pentru a se asorta cu ceapa. Cealaltă jumătate de morcov o tocăm mai mare.

Cartoful îl tăiem în cuburi mai mari.

Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm cuburile de cartofi și pe cele de morcovi. Adăugăm și o lingură de ulei și o linguriță de sare.

Cealaltă lingură de ulei o punem în tigaie și adăugăm ceapa cu morcovul răzuit. Le călim până se înmoaie ușor și își degajă aromele în ulei.

Apoi adăugăm aceste ingrediente în oala cu supa.

Fierbem supa până când cartofii și morcovul se pătrund. Adăugăm pe parcurs și tăițeii, foile de dafin, dar și uleiul aromatizat. Foile de dafin le îndepărtăm după ce își degajă bine aroma, cam după 10 minute de fierbere, altfel devin amare.

Înainte de stingerea focului adăugăm mărarul tocat și potrivim gustul cu sare și piper.

Iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Servim delicioasa supă de cartofi cu morcovi șui tăiței simplă, fără pâine, pentru că este consistentă.

Spor și poftă bună!