Tarte sărate

TARTA CU DOVLECEI SI CEAPA

Imi plac tartele, fie ele dulci sau sarate, le ador in aproape orice combinatie, iar aceasta tarta cu dovlecei si ceapa este perfecta vara, servita cu un pahar de iaurt.

Sunt simplu si rapid de preparat si putem folosi ingrediente la indemana oricui. In general, la cele cu legume prefer aluatul foietaj care nu-mi lipseste niciodata din congelator pentru ca ne place tuturor.

Reteta de azi este simpla si extrem de buna.

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj rotund(230g)
  • 2 dovlecei potriviti
  • 130 g ceapa(cam 2 cepe medii)
  • 250 g ricotta(sau urda,branza de vaci nesarata…)
  • 180 g smantana
  • 5-6 linguri de ulei de masline e.v.
  • 2 oua
  • sare,piper

Pentru decor:

  • 1 rosie
  • 50 g bilute de mozzarella(sau cascaval)
  • chives(optional)

Mod de preparare tarta cu dovlecei si ceapa

Aluatul foietaj l-am pus intr-o tava cu diametrul de 30 de cm si l-am intepat cu furculita din loc in loc.
Am curatat ceapa(am folosit ceapa de Tropeea) si am pus-o la calit un minutel in uleiul de masline.Am feliat si dovleceii si i-am adaugat si pe ei,am acoperit si am lasat in jur de 10 minute pana au devenit moi,am pus sare si piper dupa gust.Cand e gata lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un bol am amestecat ricotta,ouale si smantana,apoi am adaugat si cealalta compozitie.

Am transferat totul in tava cu aluatul foietaj,am nivelat bine si am decorat cu rosia si bilutele de mozzarella taiate feliute si am presarat chives tocat.Am copt tarta 25 de minute la foc moderat.

O lasam sa se racoreasca un pic(nu o masacrati fierbinte ca mine :))si servim!Super delicioasa,pofta buna!